"Fraţii noştri de peste Prut au alte probleme". Premierul de la Chişinău respinge posibilitatea unirii cu România

de A.M.P    |    10 Aug 2015   •   20:23
"Fraţii noştri de peste Prut au alte probleme". Premierul de la Chişinău respinge posibilitatea unirii cu România Foto: Agerpres
Premierul de la Chişinău Valeriu Streleţ a respins luni posibilitatea unirii Republicii Moldova cu România, afirmând că un astfel de proces ar presupune costuri inacceptabile pentru cetăţenii români.

''Fraţii noştri de peste Prut au alte probleme'', a declarat Valeriu Streleţ în cadrul unei emisiuni, după cum transmite Europa Liberă. ''Au fost făcute anterior nişte calcule privind costurile unirii. Nu cred că sunt mulţi entuziaşti care ar vrea să accepte descreşterea nivelului de viaţă al unei familii din Bucureşti sau Piteşti, în favoarea unirii'', a adăugat el, citat de Agerpres.

În legătură cu aceeaşi temă, premierul Valeriu Streleţ declara la 1 august, la două zile după învestirea sa în funcţie de către parlament, că subiectul unirii Republicii Moldova cu România nu se află în acest moment nici pe agenda politică a Chişinăului şi nici pe cea a Bucureștiului.

"România este principalul nostru susţinător, dar astăzi nici autorităţile de la București și nici cele de la Chişinău nu pun problema unei eventuale contopiri într-un singur stat", declara noul premier, citat de independent.md.

Europa Liberă amintește în context că un recent sondaj de opinie realizat în România arăta că aproape 68% dintre români susțin unirea cu Republica Moldova până în 2018, când se împlinesc 100 de ani de la Marea Unire din 1918.

 

x close