Antena 3 Externe Frattini: Câinii comunitari, ucişi în unele oraşe din România, unde Italia a dat bani pentru sterilizare (VIDEO)

Frattini: Câinii comunitari, ucişi în unele oraşe din România, unde Italia a dat bani pentru sterilizare (VIDEO)

14 Oct 2010   •   20:01
Frattini: Câinii comunitari, ucişi în unele oraşe din România, unde Italia a dat bani pentru sterilizare (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Intact Images

Ministrul de Externe din Italia, Franco Frattini, denunţă uciderea câinilor comunitari în unele oraşe din România. Potrivit publicaţiei Il Velino, Frattini susţine că fondurile oferite de Italia pentru sterilizarea animalelor au fost folosite în mod eronat.

"Avem probleme foarte serioase cu unele oraşe din România, mă refer în principal la Constanţa şi la Cernavodă, unde Ministerul italian de Externe a facilitat acordarea de fonduri italiene pentru sterilizarea câinilor. Primarii acestor oraşe au permis omorârea câinilor în mod oribil şi crud, iar aceste execuţii nu sunt demne de state membre ale Uniunii Europene", susţine Frattini într-un mesaj postat pe Facebook.

"M-am adresat statului român la nivelurile cele mai înalte, iar răspunsurile au fost birocratice şi nesatisfăcătoare", mai precizează ministrul.

Asociaţia "Save the Dogs" (Salvaţi Câinii) a efectuat o anchetă timp de trei luni, în urma căreia a prezentat imagini care surprind uciderea unor câini comunitari în unele oraşe din România. O parte dintre câinii omorâţi, susţine asociaţia, fuseseră sterilizaţi şi vaccinaţi din fonduri oferite de Italia.

Membrii asociaţiei i-au mulţumit ministrului Frattini pentru condamnarea eutanasierilor din România.

Roma a oferit României finanţare în perioada 2006 - 2009, facilitând vaccinarea antirabică a 9.000 de câini maidanezi, care, potrivit asociaţiei, au fost apoi omorâţi.Antena3.ro×
Subiecte în articol: caini comunitari ucidere România

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close