Antena 3 CNN Externe Fraudă la Pentagon? Oficialii nu pot justifica miliarde de dolari din fondurile pentru reconstrucţia Irakului

Fraudă la Pentagon? Oficialii nu pot justifica miliarde de dolari din fondurile pentru reconstrucţia Irakului

Fraudă la Pentagon? Oficialii nu pot justifica miliarde de dolari din fondurile pentru reconstrucţia Irakului
Sursa foto: Foto: wikipedia.org
27 Iul 2010   •   18:19

Pentagonul se confruntă cu probleme serioase, după ce nu a putut să justifice cheltuirea a 8,7 miliarde de dolari. Potrivit unui raport de audit citat de LA Times, banii provin din fondurile în valoare de 9,1 miliarde obţinute din comerţul cu petrol irakian în perioada 2004 ? 2007.

Departamentul american al Apărării nu dispune de niciun fel de documente justificative privind cheltuirea a 2,6 miliarde de dolari care ar fi trebuit folosiţi la reconstrucţia Irakului. Restul banilor nu au fost depuşi corespunzător în conturi, aşa cum solicită reglementările Departamentului Trezoreriei.

Până în prezent nu au fost descoperite dovezi clare de fraudă. Aceste informaţii compromiţătoare vin la scurt timp după ce Pentagonul a mai fost acuzat de gestionare necorespunzătoare şi chiar corupţie în activităţile din Irak începând din 2004.

"Lipsa controalelor a condus la vulnerabilităţi în cheltuirea fondurilor şi la pierderi", se menţionează în raportul de audit.

Antena3.ro

 

×
Subiecte în articol: Pentagon cheltuieli frauda
Parteneri
Alertă! Drone observate de la Baza Aeriana 57 Mihail Kogălniceanu
x close