Antena 3 CNN Externe FRICĂ, GROAZĂ, PANICĂ! IMAGINI filmate de turiştii atacaţi în Muzeul Bardo din Tunis (VIDEO)

FRICĂ, GROAZĂ, PANICĂ! IMAGINI filmate de turiştii atacaţi în Muzeul Bardo din Tunis (VIDEO)

FRICĂ, GROAZĂ, PANICĂ! IMAGINI filmate de turiştii atacaţi în Muzeul Bardo din Tunis (VIDEO)
25 Mar 2015   •   14:50

Imagini video, filmate în timpul atacului terorist din Tunis, arată clipele de groază şi panica creată în rândul turiştilor.

Italianca Maria Rita Gelotti a înregistrat aceste imagini cu telefonul mobil, în vizita din Muzeul Bardo.

Se aude cum femeia îşi întreabă soţul, Marcello Salvatori: "Au tras?!", în vreme ce ecoul focului de armă răsună terifiant în încăpere.


Cuplul a reuşit să se ascundă şi să scape ulterior pe o ieşire de urgenţă.
Ajunsă acasă în siguranţă, Gelotti rememorează trauma prin care a trecut:

"Plângeam şi ne ţineam îmbrăţişaţi. Eu şi soţul meu credeam că vom muri în timp ce coboram scările în fugă, iar focurile de arme se auzeau în spatele nostru. Apoi am văzut un bărbat cu pantalonii plini de sânge. Nu ştiam atunci câţi oameni au murit în primele secunde. Nu ştiam nimic. Toată noaptea plâns şi am trăit spaima vieţii mele"

La rândul său, soţul femeii povesteşte:

"După primul zgomot, am crezut că-i o bombă. Am început să ne mişcăm, apoi să mergem mai repede, iar în cele din urmă am început să alergăm"

 
Revendicat de gruparea Statul Islamic (SI), acest atac asupra principalului muzeu din ţară, fără precedent de la revoluţia din 2011, s-a soldat cu moartea a 21 de turişti străini, a unui poliţist tunisian şi al unui angajat al muzeului.

Cei doi autori ai atentatului, doi tineri tunisieni care au fost ucişi de poliţie la scurt timp după atac, au fost pregătiţi în mânuirea armelor în Libia, potrivit autorităţilor tunisiene.
 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close