Antena 3 CNN Externe "Frica nu va câştiga, ci ceea ce e mai bun în noi". Reprezentanţi ai cultelor religioase din Franţa condamnă atacul de la Charlie Hebdo

"Frica nu va câştiga, ci ceea ce e mai bun în noi". Reprezentanţi ai cultelor religioase din Franţa condamnă atacul de la Charlie Hebdo

"Frica nu va câştiga, ci ceea ce e mai bun în noi". Reprezentanţi ai cultelor religioase din Franţa condamnă atacul de la Charlie Hebdo
Sursa foto: Foto: Agerpres
08 Ian 2015   •   10:07

Mai mulţi reprezentanţi ai diverse culte religioase din Franţa au condamnat unanim atacul sângeros comis la sediul săptămânalului satiric francez Charlie Hebdo, informează AFP.
   
În numele tuturor reprezentanţilor catolicilor, protestanţilor, musulmanilor, iudaicilor sau budiştilor primiţi de şeful de stat socialist François Hollande, preşedintele Federaţiei Protestanţilor din Franţa (FPF), François Clavairoly, a condamnat un "act odios" şi şi-a exprimat un sentiment de "revoltă".

El a anunţat, la Elysée, că reprezentanţi ai diverse culte religioase din Franţa se vor reuni joi pentru a stabili "o propunere" comună.

Potrivit preşedintelui Consiliului Francez al Cultului Musulman (CFCM) şi rectorul Marii Moschei din Paris, Dalil Boubakeur, acest atac sângeros "este o lovitură dată tuturor musulmanilor".

Atacul de la Charlie Hebdo nu pare să fi fost comis în numele islamului, a continuat el.
 
"Preşedintele ne-a spus să continuăm să sperăm", a declarat la rândul său marele rabin al Franţei, Haim Korsia. "Nu putem renunţa", a adăugat el.

"Frica nu va câştiga, ci ceea ce e mai bun în noi", a comentat Georges Pontier, arhiepiscop de Marsilia şi preşedinte al Conferinţei Episcopilor din Franţa (CEF).  

×
Subiecte în articol: Charlie Hebdo
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close