Antena 3 CNN Externe Frig polar şi furtuni de zăpadă în estul Statelor Unite. Patru persoane au murit pe drumurile înzăpezite

Frig polar şi furtuni de zăpadă în estul Statelor Unite. Patru persoane au murit pe drumurile înzăpezite

Frig polar şi furtuni de zăpadă în estul Statelor Unite. Patru persoane au murit pe drumurile înzăpezite
de S.T.    |    18 Feb 2015   •   08:30

Puternice furtuni de zăpadă și un frig pătrunzător paralizau marți o mare parte din estul și centrul Statelor Unite, determinând închiderea în timpul zilei a agențiilor federale de la Washington, în așteptarea unui nou front polar, transmite AFP.

Potrivit presei americane, patru persoane au murit pe drumurile înzăpezite și cu polei, trei în Tennessee și una în Kansas.

Capitala Washington, acoperită de un strat destul de gros de zăpadă, și-a încetinit activitatea marți. "Agențiile federale sunt închise", anunță guvernul american pe site-ul său internet. Această decizie apare după ce circa o sută de orașe și-au închis instituțiile administrative.

Furtuna Octavia, care a lovit coasta de est și centrul Statelor Unite, a adus temperaturi glaciale în zone unde locuiesc 50 de milioane de persoane. Acestea vor continua să scadă în zilele următoare mult sub nivelurile normale, a anunțat serviciul meteorologic național.

Circa 1.800 de zboruri au fost anulate marți într-o mare parte a Statelor Unite din cauza vremii nefavorabile, potrivit site-ului Flightaware.com.

×
Subiecte în articol: zapada SUA polei
Parteneri
Horoscop 5 octombrie 2023. Fecioarele își găsesc sufletul pereche
x close