Antena 3 CNN Externe "Frumosul nostru băiețel s-a stins". Doliu în Marea Britanie

"Frumosul nostru băiețel s-a stins". Doliu în Marea Britanie

"Frumosul nostru băiețel s-a stins". Doliu în Marea Britanie
28 Iul 2017   •   22:23

Charlie Gard, băiețelul aflat în centrul unei controverse legale pe tema tratamentului său, a murit, a anunțat un purtător de cuvânt al familiei, informează BBC.

Micuțul de 11 luni fusese mutat la un centru de asistență după o decizie a Înaltei Curți din Marea Britanie.

Charlie suferea de o boală genetică extrem de rară care îi provoca o deterioare a creierului și îi slăbea mușchii. Părinții săi, Connie Yeats și Chris Gard, au dus o bătălie legală cu un spital pentru a li se permite ca micuțul să fie transportat în SUA pentru tratament. Dar luni, aceștia au renunțat la demers, după ce medicul micuțului i-a anunțat că e prea târziu.

Povestea a făcut valuri în presa internațională. Joi, mama copilului s-a plâns că i s-a interzis să petreacă mai mult timp cu micuțul după ce Înalta Curte a decis ca acesta să fie mutat la un centru special. Părinții voiau să-l ducă în SUA, dar spitalul britanic s-a opus, considerând că tratamentul era experimental și că acesta îi va provoca leziuni cerebrale ireversibile.

Connie și Chris au strâns mai bine de un milion de lire pentru tratamentul care le-a fost interzis. Cazul i-a atras atenția Papei Francis, dar și președintelui american, Donald Trump. 

De altfel, vicepreședintele american, Mike Pence, și-a exprimat imediat condoleanțele, într-o postare pe Twitter. 

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close