Antena 3 CNN Externe "Fugarul" Edward Snowden, acuzat de spionaj, intenţionează să ajungă în Venezuela via Cuba

"Fugarul" Edward Snowden, acuzat de spionaj, intenţionează să ajungă în Venezuela via Cuba

"Fugarul" Edward Snowden, acuzat de spionaj, intenţionează să ajungă în Venezuela via Cuba
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de M.Z.    |    23 Iun 2013   •   15:21
Edward Snowden, fostul consultant IT al NSA care a dezvăluit informaţii despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor, intenţionează să ajungă în Venezuela via Havana, după ce va face escală la Moscova, anunţă surse ale companiei ruse Aeroflot, citate de AFP.
 
"Un pasager având numele Edward Snowden va sosi astăzi la Moscova la bordul zborului SU213 venind din Hong Kong, iar mâine, 24 iunie, va decola cu zborul SU150 spre Havana. În aceeaşi zi, va părăsi Havana cu destinaţia Caracas, la bordul unui zbor local", a declarat o sursă citată de Itar-Tass, potrivit Mediafax
 
Informaţia a fost confirmată de alte surse din cadrul companiei Aeroflot.

Preşedinţia Rusiei nu are informaţii despre locul în care se află Edward Snowden şi nici despre planurile acestuia, a anunţat un purtător de cuvânt al Kremlinului, în contextul în care fostul consultant al NSA a părăsit Hong Kongul cu destinaţia Moscova.

Guvernul din Hong Kong a confirmat, duminică, plecarea fostului consultant informatic al NSA Edward Snowden
 
Potrivit presei chineze, Edward Snowden, fostul consultant IT care a dezvăluit informaţii despre programele americane de interceptare a comunicaţiilor, a părăsit Hong Kongul duminică, la bordul unui avion al companiei Aeroflot cu destinaţia Moscova.
 
Edward Snowden, în vârstă de 30 de ani, fugise în Hong Kong în mai, după ce a dezvăluit existenţa a două programe secrete, unul referitor la colectarea datelor registrelor telefonice, începând din 2006, iar celălalt, Prism, vizând reţele de socializare. Snowden a fost inculpat vineri, în Statele Unite, pentru acte de spionaj, iar justiţia americană a cerut autorităţilor din Hong Kong să îl aresteze.

Snowden a fost inculpat în Statele Unite pentru acte de spionaj, iar justiţia americană a cerut autorităţilor din Hong Kong să îl aresteze.
 

×
Subiecte în articol: Edward Snowden Venezuela
Parteneri
Zeci de tornade impresionante au lovit centrul Statelor Unite
x close