Antena 3 CNN Externe Fumătorii britanici ar putea fi siliţi să lucreze suplimentar în contul pauzelor de ţigară

Fumătorii britanici ar putea fi siliţi să lucreze suplimentar în contul pauzelor de ţigară

Fumătorii britanici ar putea fi siliţi să lucreze suplimentar în contul pauzelor de ţigară
Sursa foto: Foto: chattanoogapulse.com
02 Noi 2010   •   17:49

Autorităţile din Marea Britanie au decis să-şi oblige angajaţii fumători din mai multe zone ale ţării să execute ore suplimentare de lucru, informează The Independent.

În caz contrar, aceştia vor mai avea varianta contorizării pauzelor de fumat, pentru ca acestea să le fie scăzute din timpul de lucru, spre nemulţumirea grupurilor de lobby pentru fumat, relatează The Independent.

Consiliul din Breckland, Norfolk, a fost cel care a preluat cel mai recent această nouă regulă.

Susţinătorii drepturilor fumătorilor afirmă că regula nu se aplică şi celorlalţi lucrători, care pur şi simplu ies din birou. Aceştia categorisesc drept „cel mai recent exemplu de conduită tiranică”.

"Vor introduce pontajul şi pentru cei care stau pe internet, care intră pe Facebook sau pentru cei care pur şi simplu beau o cafea? Mulţi dintre fumători consideră că o ţigară îi ajută să-şi redobândească nivelul de concentrare", afirmă directorul Forest, Simon Clark, citat de cotidianul britanic.

În acelaşi timp, oficialii Consiliului Breckland afirmă că măsura a fost introdusă pentru a elimina o percepţie de tratament incorect din partea nefumătorilor.

„Cred că trebuie să acceptăm că anumitor nefumători li se pare nedrept atunci când colegul fumător de la biroul de lângă se tot ridică şi iese afară să fumeze, iar el trebuie să stea la birou şi să lucreze", a declarat William Nunn, unul din liderii Consiliului din Breckland.

Interzicerea fumatului în spaţiile publice, măsură luată în 2007, care a presupus desfiinţarea spaţiilor pentru fumat, a făcut ca în faţa clădirilor de birouri să apară grupuri mari de angajaţi ieşiţi din clădire pentru a fuma.

×
Subiecte în articol: fumatori tigari Marea Britanie
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close