Antena 3 CNN Externe Fumătorii din Marea Britanie trec prin cea mai mare tranziţie. Lecţia pe care o pot învăţa și românii

Fumătorii din Marea Britanie trec prin cea mai mare tranziţie. Lecţia pe care o pot învăţa și românii

Fumătorii din Marea Britanie trec prin cea mai mare tranziţie. Lecţia pe care o pot învăţa și românii
Sursa foto: foto: Pixabay.com
02 Oct 2018   •   16:52

În Marea Britanie, fumătorii trec prin cea mai mare tranziţie de la inventarea ţigării. Unul din trei fumători a renunţat deja la ţigara clasică.

„Le oferi nicotina de care au nevoie, păstrezi obiceiurile, dar reduci expunerea la substanţe toxice care vin din produsele din tutun. Nu este nicio îndoială că ţigările heet not burn sunt mult mai puţin dăunătoare decât fumatul clasic, sunt atâtea studii care arată asta”, spune cercetătorul Konstantinos Farsalinos.

Mai mult, fumătorilor britanici li s-a explicat cu date ştiinţifice cum se va schimba viaţa lor dacă vor face această schimbare.

„Primeşte nicotina, dar inhalează cu 95 la sută mai puţine substanţe dăunătoare. Am văzut în studii că mulţi oameni vor reuşi să se lase de fumat după ce fac schimbarea la noile ţigări”, spune Riccardo Polosa, profesor universitar şi cercetător.

Procentul fumătorilor din Anglia a atins un minim istoric în 2018. Doar 15 la sută din populația adultă fumează. În 2011 erau cu 25 la sută mai mulţi fumători, potrivit observator.tv.

×
Subiecte în articol: tigari Marea Britanie fumatori
Parteneri
Programul magazinelor mari din România, de Paște
x close