Antena 3 CNN Externe Funcţionar rus, arestat după ce a cerut mită de peste un milion de euro

Funcţionar rus, arestat după ce a cerut mită de peste un milion de euro

Funcţionar rus, arestat după ce a cerut mită de peste un milion de euro
Sursa foto: Foto: INTACT Images
08 Ian 2011   •   18:40

Un funcţionar rus dintr-o regiune aflată în apropierea Moscovei a fost reţinut de poliţie, fiind bănuit că a cerut mită în valoare de mai mult de un milion de euro, a anunţat, sâmbătă, televiziunea rusă, citată de AFP.
   
Viktor Volkov, coordonator al departamentului pentru fondul funciar din regiunea Tula, a cerut 40 de milioane de ruble pentru a elibera o autorizaţie de construcţie pentru un hypermarket, a precizat Pervîi Kanal, citând Parchetul local.
   
În vârstă de 57 de ani, bărbatul şi-a ascuns figura în faţa camerelor de luat vederi în timp ce era transferat, vineri, la tribunal. Instanţa a decis plasarea sa în arest preventiv.
   
Funcţionarul este anchetat şi pentru că a oferit mită şefului departamentului de resurse umane al regiunii, pentru a îi angaja pe soţia şi fiul său.
   
Corupţia este răspândită în Rusia, în pofida intenţiei declarate a autorităţilor de a eradica fenomenul. Într-un articol de opinie publicat în decembrie, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov aprecia că Rusia este afectată de "o corupţie care se întinde la toate nivelurile funcţiei publice şi elitei societăţii".

×
Subiecte în articol: Rusia arestat mita Politie
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close