Funcţionar rus, arestat după ce a cerut mită de peste un milion de euro

de Antena3.ro    |    08 Ian 2011   •   18:40
Funcţionar rus, arestat după ce a cerut mită de peste un milion de euro Foto: INTACT Images

Un funcţionar rus dintr-o regiune aflată în apropierea Moscovei a fost reţinut de poliţie, fiind bănuit că a cerut mită în valoare de mai mult de un milion de euro, a anunţat, sâmbătă, televiziunea rusă, citată de AFP.
   
Viktor Volkov, coordonator al departamentului pentru fondul funciar din regiunea Tula, a cerut 40 de milioane de ruble pentru a elibera o autorizaţie de construcţie pentru un hypermarket, a precizat Pervîi Kanal, citând Parchetul local.
   
În vârstă de 57 de ani, bărbatul şi-a ascuns figura în faţa camerelor de luat vederi în timp ce era transferat, vineri, la tribunal. Instanţa a decis plasarea sa în arest preventiv.
   
Funcţionarul este anchetat şi pentru că a oferit mită şefului departamentului de resurse umane al regiunii, pentru a îi angaja pe soţia şi fiul său.
   
Corupţia este răspândită în Rusia, în pofida intenţiei declarate a autorităţilor de a eradica fenomenul. Într-un articol de opinie publicat în decembrie, fostul lider sovietic Mihail Gorbaciov aprecia că Rusia este afectată de "o corupţie care se întinde la toate nivelurile funcţiei publice şi elitei societăţii".

Parteneri
x close