Antena 3 CNN Externe Funcţionarii sud coreeni, sfătuiţi să poarte lenjerie groasă. Căldura, oprită în toate ministerele

Funcţionarii sud coreeni, sfătuiţi să poarte lenjerie groasă. Căldura, oprită în toate ministerele

Funcţionarii sud coreeni, sfătuiţi să poarte lenjerie groasă. Căldura, oprită în toate ministerele
Sursa foto: Foto: natyu.com
17 Ian 2011   •   12:21

Funcţionarii sud-coreeni au fost sfătuiţi să poarte lenjerie intimă groasă şi să dea în acest fel un exemplu de reducere a consumului de energie pentru încălzire. Solicitarea oficialilor vine într-un moment în care în această ţară se înregistrează temperaturi glaciare, informează AFP.

Reprezentanţii Ministerului Economiei a cerut ca toate ministerele, întreprinderile şi instituţiile publice să întrerupă alimentarea cu căldură de la ora locală 11.00 până la prânz şi între orele 17.00 şi 18.00. Solicitarea face parte dintr-un plan de urgenţă în vederea economisirii de energie.

În clădirile guvernamentale, temperatura trebuie să fie sub 18 grade, angajaţii şi funcţionarii fiind încurajaţi să poarte lenjerie călduroasă pentru a se proteja de frig, a adăugat ministerul.

"În birouri este mai degrabă frig, având în vedere temperaturile recomandate. Funcţionarii, fie că li se recomandă sau nu, vor ajunge să poarte lenjerie" de corp foarte călduroasă, a declarat Roh Keon-Ki, oficial din cadrul unui minister.

"Dorim să dăm exemplu, pentru că ţara riscă să se confrunte cu o gravă lipsă de electricitate, dacă ritmul" consumului actual destinat încălzirii continuă, a adăugat oficialul.

În Coreea de Sud, temperaturile au atins, duminică, cel mai scăzut nivel din ultimii zece ani, înregistrându-se minus 17,8 grade.

 

×
Parteneri
Primul sondaj după ce Firea a intrat în cursa pentru Primăria Capitalei
x close