Antena 3 Externe Fundația George Soros, reacție dură după ce a fost găsit un pachet suspect la locuința miliardarului

Fundația George Soros, reacție dură după ce a fost găsit un pachet suspect la locuința miliardarului

24 Oct 2018   •   09:24
Fundația George Soros, reacție dură după ce a fost găsit un pachet suspect la locuința miliardarului

Fundaţia George Soros a denunţat marţi 'retorica urii' care domină politica americană, după ce a fost găsit un pachet suspect la locuinţa miliardarului dintr-o suburbie a New Yorkului, relatează dpa. 

"Politica urii care domină discursul nostru de astăzi în SUA şi în multe alte ţări din lume alimentează extremismul şi violenţa", se arată într-un comunicat transmis de Fundaţia Soros pentru o Societate Deschisă. 

"În acest climat al fricii, al neadevărurilor şi al ascensiunii autoritarismului, simplul fapt de a-ţi exprima opinii poate atrage ameninţări cu moartea", se precizează în comunicat. 

Comunicatul a fost transmis după ce poliţia a fost chemată luni la locuinţa filantropului american de origine ungară din Bedford, la circa 80 de kilometri nord de Manhattan, în contextul în care în cutia poştală a fost găsit un "pachet suspect". 

"Un angajat al reşedinţei a deschis pachetul, dezvăluind ceea ce părea să fie un dispozitiv exploziv", a precizat poliţia din Bedford, adăugând că angajatul "a dus pachetul într-o zonă împădurită" înainte de a suna la poliţie. 

O sursă anonimă din cadrul poliţiei ar fi declarat pentru New York Times că o echipă specială "a detonat proactiv" dispozitivul. 

Poliţia a mai transmis că a deschis o "anchetă extinsă" şi că acest caz a fost transferat departamentului antitero din cadrul FBI. 

George Soros, un susţinător al cauzelor de stânga, a devenit ţinta atacurilor verbale ale conservatorilor de extremă-dreapta din SUA şi din Ungaria sa nativă. 

La începutul lunii octombrie, preşedintele american Donald Trump a susţinut fără să ofere dovezi că femeile care au încolţit un senator republican într-un lift pentru a protesta împotriva numirii judecătorului Brett Kavanaugh la Curtea Supremă au fost "plătite de Soros şi de alţii". 

Mai recent, congresmanul republican Matt Gaetz a speculat pe Twitter că Soros plăteşte femei şi copii din America Centrală pentru a participa la o caravană a migranţilor care se îndreaptă spre SUA. 

Fundaţia pentru o Societate Deschisă a negat că finanţează caravana, iar congresmanul a dat ulterior înapoi. 

Sursă: Agerpres
×

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close