Antena 3 CNN Externe Funeraliile prinţului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie 2021

Funeraliile prinţului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie 2021

Funeraliile prinţului consort Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, vor avea loc sâmbătă viitoare, anunţă Palatul Buckingham, conform postului Sky News.

Funeraliile prinţului Philip vor avea loc sâmbătă, 17 aprilie 2021
Sursa foto: Hepta
de Alin Tarnovschi    |    10 Apr 2021   •   21:13

Funeraliile vor începe la Palatul Windsor, iar trupul prinţului Philip va fi transferat la Catedrala Saint George din Windsor cu un vehicul marca Land Rover care a fost configurat în mod special de prinţ.

Persoanele din public nu vor putea participa la funeralii din cauza restricţiilor antiepidemice, dar ceremonia funebră va fi transmisă în direct de televiziuni.

Sâmbăta viitoare, la ora 15.00, în întreaga Mare Britanie va fi păstrat un minut de reculegere în memoria prinţului Philip, pentru a marca "vasta sa contribuţie şi moştenirea durabilă", conform familiei regale.

Prinţul Harry va veni din Statele Unite la funeraliile bunicului său, dar soţia sa, Meghan, care este însărcinată, a fost sfătuită să nu se deplaseze în Marea Britanie.

Prinţul Philip, soţul reginei Elizabeth a II-a a Marii Britanii, a decedat vineri dimineaţă, la vârsta de 99 de ani. Ducele de Edinburgh a murit la Castelul Windsor.

"Cu profundă tristeţe, Majestatea Sa Regina a anunţat moartea iubitului ei soţ, Alteţa Sa regală prinţul Philip, duce de Edinburgh. Alteţa Sa regală a decedat în pace în această dimineaţă, la Castelul Windsor", a comunicat Palatul Buckingham.

×
Subiecte în articol: printul philip
Parteneri
Directorul ANM anunță prognoza meteo în România. În unele zone va ninge
x close