Antena 3 CNN Externe Funeraliile lui Mandela: 450 de persoane vor putea fi prezente la locul de înhumare

Funeraliile lui Mandela: 450 de persoane vor putea fi prezente la locul de înhumare

Funeraliile lui Mandela: 450 de persoane vor putea fi prezente la locul de înhumare
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
de S.T.    |    14 Dec 2013   •   23:15
UPDATE- Un număr de 450 de invitaŢi vor putea fi prezenŢi la locul de înhumare în cursul funeraliilor fostului preŞedinte sud-african Nelson Mandela, a anunŢat sâmbătă guvernul de la Pretoria, transmite agenŢia de presă chineză Xinhua

UPDATE
: Corpul neînsufleţit al lui Nelson Mandela a ajuns sâmbătă după-amiaza la reşedinţa sa de la Qunu (sud), satul în care şi-a petrecut copilăria şi în care va fi înmormântat duminică, a constatat un jurnalist AFP.
Dricul, precedat de vehicule militare, a intrat pe proprietate la ora locală 16.00 (şi ora României), o zonă care se află sub o strictă supraveghere militară şi a poliţiei de mai multe zile.

------------

UPDATE: Avionul militar care transportă corpul fostului preşedinte sud-african Nelson mandela a sosit sâmbătă, la ora locală 13.40 (şi ora României) pe micul aeroport de la Mthatha (sud), în provincia natală a acestuia, Eastern Cape, au constatat jurnalişti AFP.

Avionul, de tip Hercules C-130, care a sosit de la Pretoria, a fost primit de un grup de demnitari, dar şi de către Graça Machel, văduva eroului luptei împotriva apartheidului.

-------------

Avionul care transportă sicriul cu corpul neînsufleţit al lui Nelson Mandela a decolat sâmbătă la prânz (12.00, ora României) de pe aeroportul militar Waterkloof către Qunu, satul copilăriei acestuia, unde fostul preşedinte sud-african urmează să fie înmormântat duminică, relatează AFP, conform Mediafax.
Avionul, care urmează să aterizeze pe aeroportul din Mthatha, cel mai apropiat oraş de Qunu, era escorat de două avioane de vânătoare din cadrul armatei sud-africane.
O parte a familiei celui considerat părintele Africii de Sud democratice, inclusiv văduva Graca Machel, se află deja la Mthatha, pentru a-l primi.
 

×
Parteneri
România, sub asaltul valului de praf saharian
x close