Antena 3 CNN Externe Furnica roșie de foc, noua amenințare pentru agricultura şi sănătatea umană din Europa | Înțepătura este extrem de dureroasă și ucide animalele

Furnica roșie de foc, noua amenințare pentru agricultura şi sănătatea umană din Europa | Înțepătura este extrem de dureroasă și ucide animalele

Furnica roșie de foc (Solenopsis Invicta), una din speciile invazive exotice din lume a ajuns deja în Europa şi ameninţă agricultura şi sănătatea umană. Înțepătura este extrem de dureroasă și ucide animalele.

Furnica roșie de foc, noua amenințare pentru agricultura şi sănătatea umană din Europa | Înțepătura este extrem de dureroasă și ucide animalele
Sursa foto: GettyImages
de Claudia Popovici    |    12 Sep 2023   •   22:51

Potrivit El Mundo, furnica roșie de foc (Solenopsis Invicta) este o "insectă periculoasă, vorace, a cărei mușcătură dureroasă este capabilă să provoace șoc anafilactic la oameni și chiar să omoare unele animale”.

Specia, aflată pe locul cinci la capitolul cel mai greu de combătut de pe întreaga planetă, a ajuns deja în mai multe țări europene și ar putea fi pe cale să invadeze Peninsula Iberică.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Sunt concluziile unei investigații derulate la Institutul de Biologie Revoluționară, acolo unde există îngrijorarea cu privire la posibilitatea ca această specie de furnică roşie să se stabilească și în Spania, mai ales că în regiunea Siracuza din Italia au fost descoperite 88 de colonii ale acestor furnici "foarte rezistente” pe o suprafață de cinci hectare.

Ce este furnica de foc

Furnica roșie de foc (Solenopsis Invicta) este numită astfel din cauza înțepăturii sale dureroase, care produce senzații asemănătoare arderii și mâncărimii, urmate adesea de apariția unor mici vezicule. Această înțepătură este cauzată de veninul furnicii de foc și poate provoca reacții alergice severe la unii oameni. Din acest motiv, furnica de foc este considerată o amenințare pentru sănătatea umană, mai ales în zonele în care s-a răspândit, notează stiridiapora.ro

Furnica roșie de foc (Solenopsis Invicta) este originară din America de Sud și face parte din familia Formicidae. Furnica de foc a fost introdusă accidental în diverse țări și a devenit o problemă serioasă pentru agricultură, mediu și sănătatea umană.

Ceea ce face furnica de foc cu adevărat invazivă este capacitatea sa de a forma supercolonii. Aceasta se hrănește cu insecte și alte organisme mici, dar poate afecta recoltele agricole precum cerealele și legumele. 

×
Subiecte în articol: furnică Spania Italia
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close