Antena 3 CNN Externe Furtuna Ciara face ravagii în Europa. Clădiri distruse, copaci căzuți, sute de zboruri anulate

Furtuna Ciara face ravagii în Europa. Clădiri distruse, copaci căzuți, sute de zboruri anulate

Furtuna Ciara face ravagii în Europa. În Marea Britanie, rafalele de vânt au atins viteze record, iar mai multe râuri au ieşit din matcă după ce precipitaţiile au căzut ore în şir. 

Furtuna Ciara face ravagii în Europa. Clădiri distruse, copaci căzuți, sute de zboruri anulate
Sursa foto: foto- Twitter
10 Feb 2020   •   08:52

Clădiri şi sute de copaci şi stâlpi de electricitate au fost puşi la pământ de ape şi vânt, iar mai mulţi oameni s-au aflat la un pas de un dezastru. 
Sute de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri, inclusiv curse din şi înspre România. 

 

Sub privirile îngrozite ale turiştilor, potopul a făcut una cu pământul hotelul pe care îl evacuaseră cu doar câteva ore înainte ca apele să inunde clădirea. Alte zeci de clădiri de pe teritoriul britanic au fost distruse sau avariate de furia furtunii Ciara. 

În Londra, zeci de oameni care se îndreptau către aeroportul din Luton, s-au aflat la un pas de o tragedie, după ce un copac a căzut în faţa autobuzului în care se aflau. 

Rafalele de vânt au atins şi 150 de km pe oră pe coastă, iar ploile au făcut mai multe râuri să iasă din matcă. 

Autorităţile au transmis că peste 675.000 de locuinţe au rămas fără alimentare cu energie electrică şi au sfătuit oamenii să evite pe cât posibil să călătorească. 

Sute de zboruri au fost anulate sau au avut întârzieri. Printre ele, două curse Tarom din şi spre Londra. Două curse cu destinaţia Otopeni au avut întârzieri de câte aproximativ o oră, iar alte două care urmau să plece din Bucureşti, au fost întârziate. 

În Danemarca, un şofer a scăpat ca prin minune nevătămat după ce rafalele de vânt au răsturnat rulota în timp ce se conducea pe un pod. 

În Olanda, în schimb, cei mai curajosi dintre localnici s-au aventurat în curse de biciclete în care se merge împotriva vântului. 

Meteorologii avertizează că precipitaţiile şi vântul puternic vor continua să afecteze Europa de Nord şi Marea Britanie în următoarele zile şi atenţionează că în multe zone ploile vor fi înlocuite de ninsori abundente. 
 

×
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close