Antena 3 CNN Externe Furtună de zăpadă, în mijlocul primăverii. Ruşii sunt izolaţi din cauza troienelor înalte de un metru

Furtună de zăpadă, în mijlocul primăverii. Ruşii sunt izolaţi din cauza troienelor înalte de un metru

Furtună de zăpadă, în mijlocul primăverii. Ruşii sunt izolaţi din cauza troienelor înalte de un metru
Sursa foto: Foto: ibtimes.com
de M.Z.    |    05 Apr 2012   •   17:30

O furtună de zăpadă a lovit Extremul Orient, apoi a ajuns până la Moscova. Temperaturile au coborât brusc până la minus 2 grade Celsius, iar stratul de polei şi rafalele de vânt au dat peste cap traficul din capitala rusă.

Furtuna a lovit prima oară estul Rusiei. Câteva zeci de sate sunt izolate, iar localnicii au rămas fără căldură şi curent electric.

Ninsorile au înaintat spre vest în cursul nopţii, până deasupra Moscovei. Maşinile au circulat greu din cauza poleiului şi mai multe curse aeriene au fost anulate. Troienele au ajuns pe alocuri chiar şi la un metru înălţime.

Nu numai orăşenii au probleme din cauza zăpezilor târzii. Fermierii se tem că recoltele lor vor fi compromise din cauza îngheţului.
Ninsori abundente, polei şi rafale de vânt cu viteza de până la 17 metri pe secundă sunt aşteptate şi joi pe teritoriul rus.

Previziunile meteorologice nu sunt deloc încurajatoare nici pentru zilele următoare. Temperaturile vor continua să coboare până la minus 4 grade. Mai mult, meteorologii ruşi avertizează că nu vor scăpa prea curând de zăpezi.



×
Subiecte în articol: Rusia zapada ninsoare căldură polei
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close