Antena 3 CNN Externe Furtună de zăpadă în SUA: Şcoli ÎNCHISE, trafic aerian şi rutier PARALIZAT în nord-estul ţării

Furtună de zăpadă în SUA: Şcoli ÎNCHISE, trafic aerian şi rutier PARALIZAT în nord-estul ţării

Furtună de zăpadă în SUA: Şcoli ÎNCHISE, trafic aerian şi rutier PARALIZAT în nord-estul ţării
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
03 Ian 2014   •   15:08
UPDATE 15.05 - Aproximativ 3.000 de zboruri au fost anulate joi, în Statele Unite, din cauza unei furtuni de zăpadă care afectează nord-estul ţării, însoţită de rafale de vânt şi temperaturi glaciale, care ar urma să coboare până la minus 13 grade Celsius vineri seară, la New York, informează AFP.
   
O alertă de viscol a fost instituită până vineri la amiază în statele New York, New Jersey, Pennsylvania şi o parte din New England.
   
Un strat între zece şi 20 de centimetri de zăpadă se va aşeza la New York, unde a început să ningă abundent de joi seară, iar rafalele de vânt ar urma să atingă până la 56 de kilometri pe oră. Temperaturile ar urma să coboare în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă până la minus 13 grade Celsius, însă vor fi resimţite până la minus 23 de grade Celsius din cauza vântului, potrivit Agenţiei Naţionale americane de Meteorologie.
   
La Boston, unde de asemenea a nins abundent joi, temperatura ar urma să coboare până la minus 21 de grade Celsius. Primarul Thomas Menino a ordonat închiderea şcolilor publice pentru vineri. Garda Naţională a fost mobilizată.

Ştire iniţială 09.20

Furtuna de zăpadă care se îndreaptă spre nord-estul Statelor Unite a determinat, joi, anularea a aproximativ 1.800 de zboruri şi prelungirea vacanţei de iarnă în zeci de şcoli, informează site-ul ABC News.
   
Cele mai multe zboruri au fost anulate pe aeroporturile din Chicago şi Cleveland. Aeroportul din Boston a anunţat că nu va opera zboruri începând de joi, de la ora locală 20.30.
   
Potrivit site-ului postului Fox News, joi după-amiază, în Statele Unite erau amânate cel puţin 3.900 de zboruri.
   
Mai multe şcoli din New England şi New York au fost închise, joi, din cauza viscolului aşteptat în următoarele zile. Primarul oraşului Boston, Thomas Menino a decretat o alertă de furtună şi a anunţat că şcolile din Boston vor fi închise vineri.
   
O alertă de furtună a fost decretată, de asemenea, în statele New York, New Jersey şi Pennsylvania şi o partea din New England.
   
Nord-estul Statelor Unite se pregătea, joi, de o furtună de zăpadă însoţită de rafale puterice de vânt care ar urma să reducă temperaturile la până la minus 12 grade Celsius la New York, resimţite ca minus 23 de grade Celsius, potrivit serviciilor naţionale de meteorologie.
   
Guvernatorul statului New York Andrew Cuomo a activat joi dimineaţa Centrul pentru operaţiuni de urgenţă şi a invitat locuitorii să folosească transportul în comun, avertizând populaţia că mai multe autostrăzi ar putea fi închise din cauza vremii nefavorabile.
 

×
Subiecte în articol: furtuna de zapada SUA zboruri anulate
Parteneri
Vladimir Putin, învestit pentru încă 6 ani ca preşedinte al Rusiei
x close