Furtuna din Halkidiki. Ce se întâmplă cu românul internat în spital

12 Iul 2019   •   12:29
Furtuna din Halkidiki. Ce se întâmplă cu românul internat în spital

Ministrul de Externe, Teodor Meleșcanu, a anunțat că tatăl din familia celor doi români decedați în Grecia în urma unei furtuni violente va fi externat vineri din spital.

Ministrul a mai spus că vor fi eliberate certificate de deces pentru a putea fi repatriate corpurile mamei și copilului.

”Cea mai importantă veste este că, în cursul zilei de astăzi (vineri-n.red.), tatăl va fi externat din spital. În prezent, Consulatul ține legătura cu familia din România pentru îndeplinirea diferitelor formalități, respectiv certificatul de deces cu compania de asigurare la care aveau asigurare familia respectivă. Pentru moment, nu avem alte informații în legătură cu români care ar fi putut să aibă probleme în acest moment", a declarat, vineri, la RomâniaTV, ministrul de Externe Teodor Meleșcanu, potrivit Mediafax. 

”Nu sunt probleme pentru sprijinul medical, pentru că exista o asigurare. Pentru repatrierea corpurilor, mama și băiatul, se așteaptă eliberarea certificatului de deces pe baza căruia se pot face formalitățile pentru transportarea lor în România. Am solicitat și noi prin Consulat, a solicitat și familia eliberarea ascestui certificat. Există un procuror care se ocupă de cazul respectiv”, a mai afirmat Teodor Meleșcanu. 

Cel puțin șapte persoane, din care șase turiști au murit, iar alte 100 au fost rănite în urma unei furtuni violente care a afectat nordul Greciei, potrivit autorităților locale, relatează site-ul agenției Reuters. 

Sursă: Agerpres
Parteneri
x close