Antena 3 CNN Externe Cea mai puternică furtună dintr-un secol a lovit oraşul Vancouver

Cea mai puternică furtună dintr-un secol a lovit oraşul Vancouver

O furtună puternică, descrisă de oficiali ca fiind un eveniment meteorologic o dată într-un secol, a întrerupt legăturile rutiere și feroviare din jurul Vancouver, Canada.

Cea mai puternică furtună dintr-un secol a lovit oraşul Vancouver
de Alexandra Ionescu    |    17 Noi 2021   •   09:22

Două autostrăzi care fac legătura cu oraşul de pe coasta de vest a Canadei au fost închise după ce au fost avariate de inundaţii grave. O femeie a fost ucisă în urma unei alunecări de teren pe o autostradă, iar salvatorii spun că cel puţin alte două persoane sunt date dispărute. Mii de oameni au fost nevoiţi să îşi părăsească locuinţele din cauza furtunii masive, care a lovit luni.

Corpul femeii a fost găsit în apropiere de Lillooet, la aproximativ 250 km de Vancouver, potrivit Poliţiei Regale Canadiene (RCMP). Sergentul Janelle Shoihet, de la RCMP, a declarat că salvatorii nu au determinat încă numărul "vehiculelor care au fost pierdute în alunecare", potrivit agenţiei de presă AFP.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Ministrul provincial al transporturilor, Rob Fleming, a declarat într-o conferinţă de presă că a fost "cea mai gravă furtună meteorologică din ultimul secol". Mii de locuinţe din Columbia Britanică au fost evacuate după ce în doar 24 de ore a plouat cât media unei luni întregi. Toţi cei 7.000 de locuitori din Merritt, la aproximativ 120 de mile nord-est de Vancouver, au primit luni ordin să îşi părăsească locuinţele, potrivit Mediafax.

Marţi a nins în oraş, iar maşinile au putut fi văzute plutind în apele îngheţate ale inundaţiilor. Echipe de elicoptere au fost trimise, de asemenea, în oraşul de munte Agassiz pentru a salva aproximativ 300 de persoane care au rămas blocate pe un drum izolat.

O parte din autostrada Trans-Canada, care leagă Vancouver de restul ţării, este sub ape, iar o bucată din Autostrada Coquihalla, care leagă Vancouver de interiorul provinciei, părea să se fi prăbuşit în ape. Premierul Justin Trudeau a declarat reporterilor din Ottawa că monitorizează situaţia.

Portul Vancouver, cel mai mare din Canada, a fost nevoit să suspende accesul feroviar din cauza inundaţiilor şi a alunecărilor de teren, oprind transporturi de alimente, combustibil şi alte bunuri. Conductele de combustibil din zonă au fost, de asemenea, închise ca măsură de precauţie. 

×
Subiecte în articol: Canada vancouver furtuna inundatii
Cele mai noi știri pe ANTENA 3 CNN
» Vezi toate știrile
Parteneri
Tații vor primi 10 zile de concediu paternal. Legea a fost promulgată
x close