Antena 3 CNN Externe Furtuna tropicală Earl a făcut o victimă în estul Canadei. Sute de case au fost inundate din cauza ploilor torenţiale, în Australia (VIDEO)

Furtuna tropicală Earl a făcut o victimă în estul Canadei. Sute de case au fost inundate din cauza ploilor torenţiale, în Australia (VIDEO)

Furtuna tropicală Earl a făcut o victimă în estul Canadei. Sute de case au fost inundate din cauza ploilor torenţiale, în Australia (VIDEO)
Sursa foto: Foto: Video News
05 Sep 2010   •   14:26

Furtuna tropicală Earl a făcut o victimă în estul Canadei, după ce a trecut prin largul coastei atlantice a Statelor Unite, fără a provoca distrugeri prea mari. Vremea face probleme şi în Australia, unde sute de case au fost inundate în urma unor ploi torenţiale.

Furtuna tropicală Earl s-a abătut asupra provinciilor de pe ţărmul Oceanului Atlantic, în estul Canadei. Un om a murit după ce a fost surprins de furtună în portul Halifax. Bărbatul a fost luat de valuri şi nimeni nu l-a mai putut salva. Mai mulţi copaci şi stâlpi de electricitate au fost doborâţi de vânt.

Pentru scurt timp, Earl a fost clasat din nou în rândul uraganelor, deoarece viteza vântului trecea de 120 de kilometri pe oră. Meteorologii l-au calificat, apoi, din nou drept furtună tropicală, dar una deosebit de puternică.

Provincia australiană Victoria a fost şi ea lovită de un val de ploi neaşteptate, după luni de secetă. Râurile au ieşit din matcă şi mii de oameni au fost evacuaţi în grabă.

În mai multe locuri s-au produs şi alunecări de teren. Localnicii spun că inundaţiile sunt cele mai grave din ultimii zece ani. Serviciile de urgenţă au recunoscut că abia mai pot face faţă solicitărilor venite din toate părţile. Iar meteorologii nu dau veşti bune: ploile vor continua iar inundaţiile nu au atins încă cota maximă.



Antena 3

×
Subiecte în articol: furtuna moarte Canada inundatii vant
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close