Antena 3 CNN Externe Furtună de zăpadă în Turcia, orașe întregi sunt troienite

Furtună de zăpadă în Turcia, orașe întregi sunt troienite

Mai mulţi români au rămas blocaţi în în Turcia din cauza zăpezii. Aflaţi în vacanţă, ei n-au putut pleca, pentru că traficul aerian a fost paralizat.

Furtună de zăpadă în Turcia, orașe întregi sunt troienite
Sursa foto: Twitter/yahoo
de Alexandra Ionescu    |    25 Ian 2022   •   22:16

Printre românii blocați în capitala Turciei se află şi cântăreaţa Inna, care nu a putut lua avionul spre Istanbul, din cauza ninsorilor abundente. Este cod roşu de viscol în Grecia, unde drumurile au fost paralizate de nămeţi. Şi Turcia este înzăpezită. Ninsorile abundente au dus la închiderea școlilor, în unele zone ale ţării, iar pe mai multe șosele din Istanbul nu se poate circula.

Turcia a fost lovită de vremea rea. A nins abundent la Istanbul, iar autorităţile i-au sfătuit pe localnici să evite deplasările care nu sunt necesare.

Pe şoselele din Istanbul, autospecialele pentru deszăpezire au acţionat zi lumină. Pe aeroportul din Istanbul niciun avion nu a mai decolat luni seara, după ce, din cauza aglomerării de zăpadă, un acoperiș al terminalului cargo s-a prăbușit. Din fericire, nicio persoană nu a fost rănită în urma incidentului.

În Turcia, aeroportul din Istanbul a fost închis, luni, fiind anulate numeroase zboruri pe rute către Europa, Asia și Africa

Aici, acoperișul unuia dintre terminalele de marfă s-a prăbușit sub zăpadă, fără a provoca victime.

"Din cauza condițiilor nefavorabile, toate zborurile au fost oprite temporar pentru siguranța aeriană", au menționat autoritățile aeroportuare într-un comunicat, distribuind pe Twitter imagini cu aeronave blocate în zăpadă, înconjurate de pluguri. 

Furtuna de zăpadă a blocat drumuri din centrul și sud-estul țării înainte de a trece în Siria vecină.

Căderile masive de zăpadă au dus la adevărate tragedii în Turcia

Cel puţin trei persoane şi-au pierdut viaţa, iar 18 au fost rănite în urma unui accident de autobuz produs duminică în Istanbul. Şoferul ar fi pierdut controlul volanului după ce a derapat.

Diana Neftici, rezidentă în Istanbul din 2019 și autoare al blogului www.lapasinistanbul.ro, vorbește despre ce se petrece acum în capitala Turciei. 

”Istanbul nu a mai văzut o astfel de zăpadă din 1987, traficul este blocat în foarte multe zone, mașinile sunt abadonate”.

 

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close