Antena 3 CNN Externe Furtuni puternice în Polonia. Doi oameni au murit şi mai mulţi sunt răniţi

Furtuni puternice în Polonia. Doi oameni au murit şi mai mulţi sunt răniţi

Furtuni puternice în Polonia. Doi oameni au murit şi mai mulţi sunt răniţi
Sursa foto: polonia
05 Sep 2009   •   11:42

Doi oameni au murit şi mai mulţi alţii sunt răniţi în urma unui puternic val de furtuni care a străbătut, în ultimele zile, teritoriul Poloniei. Vântul puternic a doborât numeroşi arbori la pământ şi a smuls acoperişurile unor case.

Furtuna s-a abătut asupra Poloniei, pe un front foarte larg - de la litoralul Mării Baltice, din nord, până la frontiera cu Cehia, în sud. Vântul şi ploile au provocat cele mai mari pagube în regiunea oraşului Opole din sudul ţării, unde doi oameni şi-au pierdut viaţa.

Prima victimă, o femeie, a murit în maşina sa strivită de un copac doborât de vânt. Bărbatul care o însoţea a fost şi el grav rănit.

În aceeaşi regiune, o altă femeie, în vârstă de 24 de ani, a fost lovită mortal de o bucată din acoperişul unei clădiri, spulberat de furtună. În centrul ţării nu s-au înregistrat victime, dar trăsnetele au provocat numeroase incendii. La o fermă au ars nu mai puţin de 700 de baloţi de paie. Iar în nord, pompierii au fost solicitaţi de peste 250 de ori să intervină la clădiri rămase fără acoperiş.

Antenele de satelit şi instalaţiile eoliene amplasate pe unele clădiri au avut şi ele de suferit. Valoarea pagubelor nu a fost încă stabilită. Meteorologii au avertizat că vremea rea va continua şi la sfârşitul săptămânii, chiar dacă furtunile nu vor avea aceeaşi intensitate.

Antena 3

×
Subiecte în articol: furtuni vant Polonia morti raniti
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close