Antena 3 CNN Externe Furtuni violente în Spania. Barcelona şi Valencia sunt vizate de alerta meteorologică - VIDEO

Furtuni violente în Spania. Barcelona şi Valencia sunt vizate de alerta meteorologică - VIDEO

Furtuni violente în Spania. Barcelona şi Valencia sunt vizate de alerta meteorologică - VIDEO
Sursa foto: Foto: Captură Antena 3
19 Oct 2018   •   13:10

Spania se confruntă cu una dintre cele mai violente furtuni din ultimii 10 ani. Trei provincii iberice se află în acest moment sub cod roşu. Zonele Barcelonei şi Valenciei sunt şi ele vizate de alerta meteorologică. Experţii spun că estul peninsulei iberice va fi afectat de precipitaţii abundente şi rafale puternice de vânt cel puţin până duminică.

Cele mai afectate zone până în acest moment sunt Castellon, Tarragona şi Teruel, unde este cod roşu de vreme rea. Aici, peste 100 de şcoli au fost închise, iar transportul feroviar a fost dat complet peste cap. Totodată, autorităţile avertizează că mai multe curse aeriene din aceste regiuni ar putea avea întârzieri în acest weekend.

În Valencia, zonă vizată de cod portocaliu de furtună, serviciile de urgenţă au primit până acum aproape 2.000 de apeluri de urgenţă. Porivit meteorologilor, ploile torenţiale au fost provocate de unirea a două furtuni, una din Oceanul Atlantic şi alta din Marea Mediterană. Fenomenul va afecta estul Spaniei până la sfârşitul acestei săptămâni.

 

 

×
Parteneri
Mafia imobiliară fierbe! Instanţa pregăteşte o decizie cheie
x close