Antena 3 CNN Externe Furtunile de pe insula portugheză Madeira au provocat moartea a cel puţin şapte oameni

Furtunile de pe insula portugheză Madeira au provocat moartea a cel puţin şapte oameni

Furtunile de pe insula portugheză Madeira au provocat moartea a cel puţin şapte oameni
Sursa foto: Furtuna
20 Feb 2010   •   17:32

Cel puţin şapte persoane au murit sâmbătă, ca urmare a ploilor puternice şi a rafalelor violente de vânt care au lovit insula portugheză Madeira, relatează presa portugheză, citată de AFP.

Conform unui prim bilanţ al primăriei din Funchal, capitala arhipelagului Madeira, şapte persoane au decedat în urma ploilor abundente care au afectat insula din noaptea de vineri spre sâmbătă. Aceste intemperii, deosebit de intense în sudul insulei, au provocat mai multe inundaţii, alunecări de teren şi căderi de copaci, a precizat primarul din Funchal, Miguel Albuquerque, sfătuindu-i pe locuitori să rămână acasă.


Aeroportul internaţional din Madeira a fost închis.

Premierul portughez Jose Socrates şi-a manifestat solidaritatea cu locuitorii insulei şi a precizat că ministrul de Interne Rui Pereira se va deplasa la faţa locului imediat ce va fi posibil.

"Sunt consternat de imaginile pe care le-am văzut de la Madeira. Oferim tot sprijinul necesar", a declarat şeful Guvernului din Portugalia.

Insula Madeira este situată la 900 de kilometri sud-vest de Portugalia şi la aproximativ 500 de kilometri de coastele africane.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: intemperii Portugalia ploi vant inundatii
Parteneri
Avertizare ANM: Ninsori însemnate în 14 judeţe din ţară
x close