Antena 3 CNN Externe G20: Creşterea economică mondială, ameninţată în continuare

G20: Creşterea economică mondială, ameninţată în continuare

G20: Creşterea economică mondială, ameninţată în continuare
Sursa foto: Foto: Agerpres/Xinhua
de M.Z.    |    25 Sep 2012   •   09:33

Măsurile adoptate recent de principalele bănci centrale permit guvernelor să încerce o relansare a creşterii economice, însă criza datoriei în Europa ameninţă încă economia mondială, spun responsabilii G20, potrivit AFP.

Viceminiştrii Finanţelor şi reprezentanţii băncilor centrale din grupul ţărilor dezvoltate şi emergente au discutat luni despre riscurile la care se expune economia mondială, criza zonei euro şi volatilitatea preţurilor în domeniul alimentar.

"Riscurile cele mai serioase pentru economia mondială" le reprezintă criza datoriei în Europa, bugetul restrâns al SUA şi o creştere încetinită, a spus viceguvernatorul Băncii Centrale a Mexicului, Manuel Ramos Francia, la reuniunea de la Mexic.

În Europa, acţiunea Băncii Centrale Europene (BCE) "evită temporar materializarea unui risc extrem care ar putea avea consecinţe sistemice", a adăugat Ramos.

Responsabilii G20 au mai discutat despre volatilitatea preţurilor alimentelor şi ale materiilor prime.

"Facilitarea comerţului internaţional al materiilor prime este un element care va contribui la ameliorarea preţurilor şi la reducerea volatilităţii", consideră Gerardo Rodriguez Regordosa, viceministru mexican al Finanţelor.

Reuniunea G20 de la Mexico a pregătit-o pe cea a miniştrilor de Finanţe şi a guvernatorilor băncilor centrale care va avea loc în noiembrie, ultima organizată de Mexic înainte de transmiterea preşedinţiei turnante a G20 Rusiei.




×
Subiecte în articol: g20 crestere economica
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close