Antena 3 CNN Externe Summitul G20: Nu s-a discutat posibilitatea unor operaţiuni militare terestre în Siria

Summitul G20: Nu s-a discutat posibilitatea unor operaţiuni militare terestre în Siria

Summitul G20: Nu s-a discutat posibilitatea unor operaţiuni militare terestre în Siria
16 Noi 2015   •   17:05

Liderii lumii reuniți la summitul G20 din Antalya nu au luat în discuție posibilitatea unei operațiuni militare pe teren în Siria, a declarat luni ministrul turc de externe Feridun Sinirlioglu, precizând că nici Ankara nu intenționează să declanșeze pe cont propriu o astfel de ofensivă, informează Agerpres.

Tot potrivit ministrului turc, perspectiva ca președintele sirian Bashar al-Assad să participe la noi alegeri 'nu este o opțiune'.

Feridun Sinirlioglu a mai indicat, fără a da detalii, că împotriva Statului Islamic vor fi luate noi măsuri și că Turcia a făcut schimb de informații cu aliații săi înaintea atentatelor de vineri seară de la Paris.

Luni, un reprezentant guvernamental turc a afirmat, sub rezerva anonimatului, că Turcia a avertizat de două ori Franța în legătură cu unul dintre atacatorii de la Paris, dar nu a primit niciun răspuns.

Poliția turcă 'a informat poliția franceză de două ori, în decembrie 2014 și în iunie 2015' în legătură cu Omar Ismail Mostefai, unul dintre atacatorii de la sala de concerte Bataclan, a declarat respectivul oficial. 'Totuși, nu am primit niciun răspuns din partea Franței în această privință', a adăugat el.

Turcia a primit o cerere de informare din partea Franței pe numele lui Ismail Omar Mostefai abia după atacurile de vineri, a mai declarat responsabilul. Mostefai a intrat în Turcia în 2013, pe la Edirne (nord-vest), în apropiere de frontierele bulgară și greacă, dar nu există informații despre când anume a părăsit țara.

×
Subiecte în articol: Siria razboi in siria g20
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close