Antena 3 Externe G20 va lua măsuri pentru a feri economia mondială de efectele scumpirii ţiţeiului

G20 va lua măsuri pentru a feri economia mondială de efectele scumpirii ţiţeiului

de G.S.    |    26 Feb 2012   •   16:53
G20 va lua măsuri pentru a feri economia mondială de efectele scumpirii ţiţeiului
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA

Statele producătoare de petrol din G20 au dat asigurări, la summit-ul de la Mexico City, că vor lua măsuri pentru a feri economia mondială de efectele creşterii preţurilor ţiţeiului, conform Reuters.

„Evoluţia preţurilor petrolului este unul dintre potenţialele riscuri care ameninţă economia globală, însă statele G20 sunt conştiente de această problemă. Ţările producătoare de petrol cunoscu potenţialul risc şi au arătat că vor acţiona pentru a preveni materializarea lui”, a spus Vittorio Grilli, adjunctul ministrului italian al Economiei.

Ministrul Finanţelor din Brazilia, Guido Montega, a declarat că aprecierea rapidă a preţurilor petrolului reprezintă un motiv serios de îngrijorare.

Arabia Saudită, cel mai mare producător de petrol din lume, este membră a G20.

Rusia, Canada şi Mexic, de asemenea state producătoare de petrol, fac parte din G20.

Preţul petrolului Brent a depăşit pragul de 125 de dolari pe baril, urcând la maximul ultimelor 10 luni, din cauza temerilor privind tensiunile din Iran.

Arabia Saudită a crescut puternic exporturile în această săptămână şi a suplimentat livrările către cei mai mari clienţi din întreaga lume.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close