Antena 3 CNN Externe G20 vrea să ajungă la o înţelegere pentru suplimentarea resurselor FMI

G20 vrea să ajungă la o înţelegere pentru suplimentarea resurselor FMI

G20 vrea să ajungă la o înţelegere pentru suplimentarea resurselor FMI
Sursa foto: Foto: Mediafax/AFP
26 Feb 2012   •   13:40

Statele G20 vor să ajungă până în luna aprilie la o înţelegere pentru suplimentarea resurselor FMI, condiţionată de consolidarea mecanismelor de urgenţă ale UE, măsuri care, odată combinate, ar creea o plasă de siguranţă de 1.950 de miliarde de dolari pentru combaterea crizei din zona euro, conform Reuters.

Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schaeuble, a arătat că Germania va decide în martie dacă fondul de criză al zonei euro va fi consolidat cu resurse suplimentare.

Această măsură este considerată esenţială de guvernele G20.

Miniştrii Finanţelor din statele G20 vor să antreneze resurse financiare impresionante până la reuniunea şefilor de stat sau de guvern de la finele lunii aprilie, încercând totodată să convingă pieţele financiare că pot aduce sub control problemele din zonele euro.

Statele G20 au creat în 2008 un pachet de 1.000 de miliarde de dolari pentru combaterea efectelor crizei financiare, bani care au fost vărsaţi în fondurile de rezervă ale FMI.

Schaeuble a arătat că liderii europeni vor discuta în martie „cât este de adecvat” fondul de criză al zonei euro şi urmează să se discute despre acest subiect şi la summit-ul UE de săptămâna viitoare.

×
Subiecte în articol: resurse bani FMI g20 summit consolidare miliarde
Parteneri
SUA au dislocat în România cel mai nou sistem antidronă
x close