Antena 3 CNN Externe Cazul Gabby Petito. O tânără a dispărut după ce a plecat cu prietenul să colinde America într-o dubă. Bărbatul refuză să vorbească

Cazul Gabby Petito. O tânără a dispărut după ce a plecat cu prietenul să colinde America într-o dubă. Bărbatul refuză să vorbească

Poliția americană caută o femeie de 22 de ani, care a dispărut în circumstanțe neclare într-o călătorie pe care o efectua cu prietenul său de-a lungul Statelor Unite, scrie presa internațională.

Cazul Gabby Petito. O tânără a dispărut după ce a plecat cu prietenul să colinde America într-o dubă. Bărbatul refuză să vorbească
Sursa foto: Youtube
de Redacția Antena 3 CNN    |    17 Sep 2021   •   04:48

Gabrielle "Gabby" Petito (foto) nu a mai luat legătura cu familia sa de la sfârșitul lunii august.

La momentul respectiv, cuplul se afla în Parcul Național Grand Teton din statul Wyoming.

Brian Laundrie, 23 de ani, bărbatul cu care Petito a plecat în călătorie, s-a întors singur în data de 1 septembrie la domiciliul său din North Port, Florida.

Imobilul respectiv servea ca domiciliu atât pentru cuplu, cât și pentru părinții lui Brian.

Părinții lui Petito, care locuiesc la New York, au raportat autorităților dispariția fiicei lor zece zile mai târziu, după ce nu au reușit să ia legătura cu Gabrielle.

Laundrie a refuzat să discute cu autoritățile dispariția prietenei lui.

Prietenul dispărutei, sfătuit de avocat să nu discute cu poliția

"Facem apel la toată lumea, inclusiv la Brian (Laundrie) să ne spună unde s-a aflat (Petito) în ultimele săptămâni. Lipsa informațiilor din partea lui Brian încetinește ancheta dar răspunsurile vor apărea până la urmă", a avertizat Todd Garrison, șeful poliției din North Port.

Părinții femeii dispărute au făcut, la rândul lor, apel la Brian Laundrie să spună când a văzut-o ultima oară și de ce a abandonat-o pe Gabrielle Petito.

"Sunt întrebări grave care necesită răspuns imediat", a precizat familia lui Petito într-o declarație.

Tatăl ei a cerut oricui deține informații în acest caz să le furnizeze anchetatorilor.

Avocatul lui Laundrie, Steve Bertolino, a recunoscut că și-a sfătuit clientul să nu discute cu autoritățile.

"Din experiența mea, partenerii intimi sunt primii asupra cărora poliția își îndreaptă atenția în astfel de cazuri iar avertismentul 'orice declari poate fi folosit împotriva ta' este adevărat, indiferent dacă are sau nu vreo legătură clientul meu cu dispariția doamnei Petito. Prin urmare, dl Laundrie nu discută acest subiect", a spus avocatul.

Ultimul mesaj primit de familie de la Gabrielle Petito

Poliția îl consideră pe Laundrie "persoană de interes".

În dreptul nord-american, această expresie desemnează o persoană care este posibil să fie implicată într-o anchetă penală și care încă nu a fost arestată sau pusă sub acuzare.

Joi, bărbatul nu fusese încă pus sub acuzare sau reținut.

Duba albă marca Ford aparținând femeii dispărute, cu care cuplul a călătorit aproximativ două luni prin Statele Unite, a fost confiscată de anchetatori pentru a fi cercetată.

Avocatul familiei Petito, Richard Stafford, a declarat că ultima comunicare între tânăra dispărută și membrii familiei sale a avut loc pe 30 august.

Familia acesteia nu crede însă că mesajul venea de la Gabrielle.

Avocatul a refuzat să spună ce conținea mesajul sau care este motivul pentru care familia crede că a fost scris de altcineva.

Aventura lui Brian și Gabrielle, filmată și postată pe Youtube

Brian Laundrie și Gabrielle Petito și-au documentat aventura pe rețelele sociale, inclusiv într-un film de 8 minute postat pe Youtube, în care cei doi pot fi văzuți zâmbind, sărutându-se și alergând pe plajă.

Montajul video era încă disponibil la momentul publicării acestui material și adunase peste un milion de vizualizări și aproape 10 mii de comentarii, până joi seara.

Majoritatea celor care au comentat și-au exprimat speranța că Petito este în viață și se va întoarce acasă.

Unii l-au îndemnat pe Brian Laundrie să mărturisească faptele.

"Brian, știu că citești comentariile și vreau să îți spun că nu vei dormi niciodată liniștit noaptea până nu spui adevărul", scrie un internaut cu numele de utilizator Pro Wrestling Coundown.

"Faptul că s-a întors singur și refuză să coopereze spune ceva. Nevinovat până la proba contrară, dar sigur știe ceva. Nu te întorci fără persoana iubită, ca și cum nimic nu s-a întâmplat", remarcă un alt utilizator Youtube cu nickname-ul ML Gaming.

Incidentul din 12 august

În data de 12 august, poliția din Moab, statul Utah, a fost solicitată să intervină la un episod de posibilă violență domestică în care au fost implicați Brian Laundrie și Gabrielle Petito.

Poliția a difuzat înregistrarea realizată cu camera corporală în care Petito apare plângându-se de starea sa mintală.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Femeia le-a spus polițiștilor că între ea și partenerul său au fost certuri frecvente.

Polițiștii nu au dat amenzi și nu au pus pe nimeni sub acuzare dar le-au recomandat celor doi să petreacă noaptea separat.

Nu se știe ce s-a întâmplat ulterior.

Foto galerie: Gabby Petito și Brian Laundrie în imagini surprinse de camerele corporale ale polițiștilor chemați la incidentul de violență domestică și mașina cu care se deplasau cei doi

×
Subiecte în articol: Brian Laundrie Gabby Petito
Parteneri
Cătălin Cîrstou, candidatul comun PSD-PNL în Bucureşti
x close