Antena 3 CNN Externe Gaddafi: Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte. Sute de libieni vor deveni martiri în Europa

Gaddafi: Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte. Sute de libieni vor deveni martiri în Europa

Gaddafi: Ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte. Sute de libieni vor deveni martiri în Europa
Sursa foto: Foto: INTACT Images/EPA
09 Iul 2011   •   12:05
Liderul libian Muammar Gaddafi a ameninţat, vineri, că războiul din Libia va fi mutat în Europa, ca replică pentru operaţiunea NATO purtată în Libia de circa cinci luni, conform Reuters.

"Sute de libieni vor deveni martiri în Europa. Vă spun că este vorba despre principiul ochi pentru ochi şi dinte pentru dinte", a spus el, într-un discurs difuzat de televiziunea libiană.

Între timp, rebelii libieni îşi continuă înaintarea spre capitala Tripoli, dar operaţiunile se desfăşoară încet, în condiţiile în care rebelii au nevoie de susţinerea trupelor NATO.

Liderul libian, ale cãrui trupe luptă împotriva insurgenţilor care se apropie de Tripoli, a susţinut discursul în faţa a 50.000 de susţinători, adunate în oraşul Sabha, la 750 de kilometri sud de Tripoli.

"NATO, vei regreta, atunci când rãzboiul se va muta în Europa", a spus el. "Poporul libian nu are nici o problemă, puterile coloniale sunt cele care au o problemă. Vor sã controleze petrolul nostru. Sunt geloase pentru că Dumnezeu ne-a dat nouă darul petrolului", a adăugat Gaddafi.

×
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close