Antena 3 Externe Gaddafi: Pregătiţi-vă pentru război de gherilă. Ucidem inamicul, fie că este libian sau străin

Gaddafi: Pregătiţi-vă pentru război de gherilă. Ucidem inamicul, fie că este libian sau străin

de Antena3.ro    |    02 Sep 2011   •   09:37
Gaddafi: Pregătiţi-vă pentru război de gherilă. Ucidem inamicul, fie că este libian sau străin

Fostul lider libian Muammar Gaddafi şi-a afirmat joi intenţia de a lansa "o gherilă" pentru a lupta împotriva rebelilor şi a "alunga colonizatorii", într-un mesaj audio, al doilea în decurs de două ore, difuzat de postul de televiziune Arrai, informează AFP.
   
"Pregătiţi-vă pentru un război al bandelor şi de gherilă, pentru războiul urban şi pentru o rezistenţă populară în fiecare oraş (...) pentru a învinge inamicul peste tot", a declarat Muammar Gaddafi, a cărui voce pare calmă şi opusă discursurilor sale obişnuite.
   
"Obiectivul este de a ucide inamicul acolo unde se află, fie că este libian sau străin", a adăugat el.
   
El le-a cerut libienilor, "bărbaţi şi femei, să se pregătească pentru rezistenţă, pentru un război lung care le-a fost impus". El a acuzat ţările participante la operaţiunile NATO din Libia că "vor să colonizeze Libia şi să pună mâna pe resursele petroliere şi hidraulice".
   
"Colonialismul vrea ca libienii să se ucidă între ei, vrea supunerea libienilor, dar noi nu ne vom supune niciodată, preferăm să murim", a continuat el.
   
"Nu vom permite niciodată ca puţurile şi porturile noastre să fie sub controlul lor, iar rezistenţa noastră va creşte", a declarat el.
   
Într-un mesaj precedent difuzat în cursul după-amiezii de aceeaşi televiziune cu sediul la Damasc, Muammar Gaddafi a afirmat că nu se va preda, declarându-se pregătit pentru o bătălie lungă împotriva rebelilor şi NATO, chiar dacă ţara "arde".
   
Cele două înregistrări au fost difuzate la aniversarea loviturii de stat care l-a adus la putere pe Gaddafi la 1 septembrie 1969.
  

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close