Antena 3 Externe Gaddafi recucereşte terenul pierdut în faţa rebelilor

Gaddafi recucereşte terenul pierdut în faţa rebelilor

14 Mar 2011   •   23:19
 Gaddafi recucereşte terenul pierdut în faţa rebelilor
Sursa foto: Foto: Agerpres/XINHUA
Liderul libian Muammar Gaddafi profită de situaţia internaţională şi recucereşte terenul pierdut în faţa rebelilor. Trupele lui au pornit într-o ofensivă generală în mai multe oraşe. Învinsă, opoziţia se retrage în grabă către est, în ultimele sale bastioane.

Copleşiţi de puterea de foc a trupelor lui Gaddafi, rebelii bat în retragere. Înverşunarea cu care au luptat nu le-a fost de folos. Au părăsit în grabă mai multe oraşe. La Zawiya, regimul autoritar e din nou stăpân.

Colonelul Muammar Gaddafi jubilează. E mai mereu la televizor. Astăzi a apărut în compania unui lider rebel care şi-a trădat camarazii de luptă şi i s-a alăturat.

Şi totuşi, rebelii continuă lupta şi aşteaptă să le vină în ajutor comunitatea internaţională, care, deocamdată, e divizată. Francezii şi britanicii se pregătesc să propună consiliului de securitate ONU o rezoluţie care să impună o zonă de interdicţie aeriană în Libia. Propunerea nu este agreată însă de Rusia şi China.
 


 

×
Subiecte în articol: Muammar Gaddaffi rebeli Libia

Sunteți de acord cu noile reguli și amenzi din Codul Rutier? Dezbate subiectul împreună cu noi pe grupul de Facebook Ştiri Antena 3

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close