Antena 3 CNN Externe Gaddafi va fi înmormântat astăzi într-un loc secret din deşert

Gaddafi va fi înmormântat astăzi într-un loc secret din deşert

Gaddafi va fi înmormântat astăzi într-un loc secret din deşert
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
25 Oct 2011   •   07:51

Fostul dictator libian, Muammar Gaddafi, va fi înmormântat astăzi într-un loc secret din deşert, potrivit Reuters. Între timp, noile autorităţi de la Tripoli dau asigurări că vor respecta drepturile omului, chiar dacă viitoarea legislaţie a Libiei va fi întemeiată pe legea islamică.

Muammar Gaddafi va fi, probabil, înhumat împreună cu fiul său Mutassim, ucis în aceeaşi zi cu el, şi cu fostul ministru al apărării. Cele trei corpuri neînsufleţite au fost deja transportate spre o destinaţie necunoscută, după ce au fost expuse, patru zile, la Misrata.

Consiliul Naţional de Tranziţie a înfiinţat o comisie de anchetă asupra împrejurărilor morţii lui Gaddafi. Comunitatea internaţională a făcut presiuni în acest sens după apariţia unor înregistrări care arată că fostul dictator a fost capturat viu de luptătorii din Misrata şi, probabil, executat ulterior. Problema nu are prea mare importanţă pentru libienii care încă sărbătoresc dispariţia lui Gaddafi.

Organizaţia Human Rights Watch a cerut o anchetă şi asupra unui alt caz îngrijorător: la Syrte au fost găsite 53 de cadavre cu mâinile legate, ale unor oameni care par să fi fost executaţi de forţele noii puteri libiene.

Toate acestea, în timp ce preşedintele Consiliului Naţional de Tranziţie a suscitat îngrijorare în Occident, declarând că legea islamică va fi principala sursă a noii legislaţii. El a precizat, ulterior, că s-a referit la un islamism "moderat" şi că Libia va fi un stat democratic.

 

×
Subiecte în articol: gaddafi înmormântare desert Libia
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close