Antena 3 Externe Gala Oscar 2013, vizionată de peste 40 de milioane de telespectatori americani

Gala Oscar 2013, vizionată de peste 40 de milioane de telespectatori americani

26 Feb 2013   •   13:05
Gala Oscar 2013, vizionată de peste 40 de milioane de telespectatori americani
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP

Ediţia de anul acesta a galei Oscar, care a avut loc duminică seară, la Los Angeles, şi a fost prezentată de actorul de comedie Seth MacFarlane, a fost vizionată pe micile ecrane de 40,3 milioane de telespectatori americani, informează Reuters.
   
Aceasta a fost cea mai bună audienţă înregistrată de gala Oscar în ultimii trei ani, deşi prestaţia prezentatorului principal al evenimentului, Seth MacFarlane, a fost destul de criticată.
   
Potrivit datelor furnizate de compania Nielsen, 40,3 milioane de telespectatori au urmărit gala pe postul de televiziune ABC, care a difuzat live evenimentul. Audienţa înregistrată anul acesta a fost cu 3% mai mare ca în 2012.
   
Rochia lui Michelle Obama de la premiile OSCAR, modificată digital de agenţia de presă din Iran

În comparaţie cu anul trecut, show-ul a înregistrat o creştere cu 11% în rândul publicului comercial (cu vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani) şi cu 34% în rândul publicului masculin cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani.
   
Anul trecut, când Billy Crystal a îndeplinit sarcina de prezentator principal al galei Oscar, pentru a noua oară în cariera sa, 39,3 milioane de telespectatori au urmărit emisiunea.
   
Seth MacFarlane ar putea intra însă în istorie ca cel mai prost prezentator al unei gale Oscar, după o noapte de glume catalogate drept lipsite de gust, despre gay, evrei şi nuditate feminină.
   
Astfel, publicaţia Rolling Stone a scris că alegerea lui Seth MacFarlane a fost una nefericită şi, totodată, una dintre cele mai proaste idei, gala premiilor Oscar fiind transformată "într-un show de varieteu în stilul MacFarlane".
   
De asemenea, Liga Antidefăimare, care militează împotriva antisemitismului, a spus că este "trist şi crud" că gala a folosit "stereotipuri anti-evrei pentru a face glume".
   
Mulţi critici au fost de părere că gala, care a durat trei ore şi jumătate, a fost prea "muzicală". "MacFarlane nu a distrus show-ul. Dar show-ul aproape a distrus gala Oscar", a scris The New York Times, în timp ce Los Angeles TV a spus că gala a fost "lungă şi searbădă". Washington Post a scris că MacFarlane şi-a îndeplinit "doar pe jumătate" sarcina de gazdă a unui show "realizat doar pe jumătate".Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close