Antena 3 CNN Externe GALERIE FOTO: Atac armat pe aeroportul din Los Angeles. Un ofiţer TSA a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite

GALERIE FOTO: Atac armat pe aeroportul din Los Angeles. Un ofiţer TSA a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite

GALERIE FOTO: Atac armat pe aeroportul din Los Angeles. Un ofiţer TSA a fost ucis şi mai multe persoane au fost rănite
Sursa foto: Foto: Agerpres/AP
01 Noi 2013   •   23:30
UPDATE 23.30 - Atacatorul care a deschis focul vineri în aeroportul internaţional din Los Angeles (LAX), de pe coasta de vest a Statelor Unite, provocând mai mulţi răniţi, a acţionat singur, a declarat poliţia, transmite AFP.
   
"La ora actuală, credem că este vorba de un atacator izolat" şi "este singura persoană armată din acest incident", a declarat şeful poliţiei aeroportului, Patrick Gannon, în cadrul unei conferinţe de presă.
   
Agenţia americană de securitate a transporturilor (TSA) a confirmat într-un comunicat că persoana decedată era unul dintre angajaţii săi.
   
"Mai mulţi ofiţeri ai TSA ua fost răniţi, dintre care unul mortal", a precizat agenţia.
   
Şeful pompierilor, James Featherstone, a precizat anterior că şapte persoane au fost rănite şi că şase dintre ele au fost transportate la spital.
   
Conform Los Angeles Times, atacatorul ar fi şi el un agent al TSA. Un martor l-a descris ca un bărbat alb cu vârsta între 18 şi 25 de ani.
   
Gannon a precizat că atacatorul a intrat în terminalul 3 al aeroportului în jurul orei 9:20 (18:20, ora României) şi a scos o armă automată dintr-un rucsac înainte de a deschide focul.
   
Apoi a intrat în zona de control a aeroportului, unde a continuat să tragă asupra pasagerilor.
   
Ulterior el a fost urmărit de poliţie prin terminal şi a fost rănit de ofiţeri înainte de a fi arestat.
   
Zborurile cu plecarea de pe LAX au fost puternic perturbate iar întârzieri importante sunt prevăzute "de-a lungul zilei", a declarat un responsabil al aeroportului.



UPDATE 21.40 -
Cel puţin şapte persoane au fost rănite în incidentul armat produs vineri pe aeroportul din Los Angeles, anunţă poliţia americană, citată de CNN, însă, potrivit unor surse citate de presa americană, unul dintre răniţi, un agent de securitate, a murit din cauza rănilor suferite.
   
Poliţia a confirmat că presupusul autor al atacului armat produs pe aeroportul din Los Angeles a fost arestat şi este rănit, după ce a deschis focul la un punct de îmbarcare, rănind un agent al Administraţiei pentru Securitatea Transporturilor.
   


UPDATE 19.50 - 
Presupusul autor al atacului armat produs pe aeroportul din Los Angeles a fost arestat şi este rănit, după ce a deschis focul la un punct de îmbarcare, rănind un agent de securitate.
 

Ştirea iniţială 19.00
Un terminal al Aeroportului Internaţional din Los Angeles (LAX) a fost evacuat de forţele de ordine, vineri, după ce au fost trase mai multe focuri de armă, informează CNN.
 
Potrivit postului KCAL/KCBS, incidentul a avut loc în Terminalul 3 al aeroportului, care a fost evacuat.

Potrivit CBS, un bărbat care avea o armă automată a deschis focul la un punct de îmbarcare, în jurul orei 9.30 (18.30, ora României), după care a fost împuşcat de agenţi ai serviciilor de securitate. Se pare că şi un angajat al TSA a fost rănit în picior. Informaţia nu a fost încă confirmată de poliţie, care este la faţa locului.

Toate avioanele care ar fi trebuit să ajungă pe aeroportul din Los Angeles au fost oprite la sol, a anunţat Federaţia Aviatica Americană (FAA).

×
Subiecte în articol: atac armat
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close