Antena 3 CNN Externe Galileo şi mai cum?! Un cleric saudit contrazice realitatea şi spune că Pământul NU SE ÎNVÂRTE în jurul Soarelui (VIDEO)

Galileo şi mai cum?! Un cleric saudit contrazice realitatea şi spune că Pământul NU SE ÎNVÂRTE în jurul Soarelui (VIDEO)

Galileo şi mai cum?! Un cleric saudit contrazice realitatea şi spune că Pământul NU SE ÎNVÂRTE în jurul Soarelui (VIDEO)
18 Feb 2015   •   12:46

Un cleric saudit a venit cu o teorie pe cât de halucinantă, pe atât de prostească şi a ajuns să fie ţinta ironiilor de pe internet. Acesta susţine cu vehemenţă că Pământul nu se învărte în jurul Soarelui şi că este "staţionar".
Declaraţiile lui au stârnit răspunsuri aprigi pe reţelele sociale.

Când a fost întrebat de către un student dacă Pământul se mişcă sau se află într-o poziţie statică, şeicul Bandar al-Khaibari a dat un răspuns categoric:
"Pământul este staţionar şi nu se mişcă!", transmite postul Al Arabiya.

El şi-a continuat pledoaria cu argumente unei logici ciudate, bazată pe unele teorii religioase.

"Suntem aici, toţi, nu-i aşa?! Să ne imaginăm că mergem la aeroport şi luăm un avion spre China... Fiţi atenţi, concentraţi-vă! Acesta este Pământul", spune el ţinând în mână un pahar cu apă sigilat.

Clericul continuă apoi să spună că dacă avionul s-ar opri în zbor, la mijlocul voiajului, "China ar veni ea spre noi, în cazul în care Pământul s-ar roti într-o singură direcţie. Dacă Pământul s-ar roti în direcţia opusă, avionul nu ar mai ajunge niciodată în China, deorece şi China însăşi se roteşte, nu-i aşa?!", explică calm şeicul.

 

Declaraţiile lui au provocat un torent de răspunsuri pe Twitter, sub hastagul #cleric_rejects_rotation_of_Earth

"Oare i-a spus cineva tipului ăsta că există oameni care trăiesc în spaţiu, pe staţia orbitală?", se întreabă retoric un utilizator.

"Nu-i nicio mirare că femeile nu au voie să conducă într-o ţară în care există asemenea cretini", spune un alt participant la discuţii.

Declaraţiile clericului saudit au apărut pe internet chiar în ziua în care omenirea marchează ziua de naştere a lui Galileo Galilei, părintele observării astronomice moderne din secolul 16, cel care a fost persecutat de către Biserica Catolică pentru că era adeptul heliocentrismului, o teorie avansată de matematicianul Copernic care spunea că Pământul şi alte planete se învârt în jurul soarelui, acesta fiind situat în centrul sistemului nostru solar.

După ce a fost învinovăţit de "erezie vehementă", Galileo a fost obbligat să-şi petreacă ultimii nouă ani de viaţă în stare de arest la domiciliu.

De-abia în 1992 Vaticanul a reparat greşeala istorică şi l-a achitat pe Galileo pentru orice acuzare anterioară.

×
Subiecte în articol: Soare
Parteneri
Hidroelectrica a anunţat perioada în care se transmite indexul în mai 2024
x close