Antena 3 CNN Externe Găuri în acoperiș la centrala nucleară Zaporojie

Găuri în acoperiș la centrala nucleară Zaporojie

Noi imagini din satelit obținute de compania Maxar Technologies dezvăluie prezența a cel puțin trei găuri în acoperișul unei clădiri situate în apropierea locului unde se află cel puțin trei transportoare blindate de trupe, în perimetrul centralei nucleare Zaporojie.

Găuri în acoperiș la centrala nucleară Zaporojie
Sursa foto: cnn.com
de Redacția Antena 3 CNN    |    30 Aug 2022   •   14:25

Vladimir Rogov, administratorul numit de ruși pentru regiunea Zaporojie, susține că găurile din acoperiș sunt rezultatul unei lovituri efectuate de forțele ucrainene asupra complexului.

Rogov a publicat imaginile pe canalul său Telegram.

CNN a verificat imaginile prin geolocație și a confirmat autenticitatea lor, dar nu și faptul că găurile sunt rezultatul tirurilor efectuate de ucraineni.

Guvernul de la Kiev a negat în mod repetat că ar fi efectuat în ultimele săptămâni lovituri asupra complexului nuclear sau în împrejurimile acestuia.

Forțele ruse au negat, la rândul lor, în mod repetat că ar avea arme grele în perimetrul centralei.

Acoperișul a fost găurit la circa 120 de metri de un reactor nuclear

Imaginile Maxar Technologies permit vizualizarea a cel puțin trei transportoare blindate de trupe aflate sub o structură de mari dimensiuni, care merg din clădire către toate cele șase reactoare nucleare de la centrală.

Un incendiu este vizibil la nord de complexul nuclear-electric.

Găurile semnalate în acoperiș sunt localizate la circa 120 de metri de unul dintre reactoare.

CNN precizează că a contactat autoritățile ucrainene și le-a chestionat dacă au tras asupra centralei însă nu a primit încă un răspuns.

CNN menționează că a contactat Energoatom, autoritatea nucleară ucraineană, cu privire la rolul clădirii unde au fost semnalate găurile din acoperiș.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

×
Parteneri
Stradă surpată şi în Cluj-Napoca Traficul este restricționat
x close