Antena 3 CNN Externe Gaz toxic dispersat asupra unui oraș sirian. Oamenii întâmpină dificultăți de respirație

Gaz toxic dispersat asupra unui oraș sirian. Oamenii întâmpină dificultăți de respirație

Gaz toxic dispersat asupra unui oraș sirian. Oamenii întâmpină dificultăți de respirație
Sursa foto: Foto: pixabay.com
de S.T.    |    02 Aug 2016   •   17:13

Un serviciu de salvare sirian care operează în teritoriul aflat sub controlul rebelilor a indicat marți că un elicopter a aruncat recipiente cu gaz toxic noaptea trecută asupra unui oraș situat în apropiere de locul unde un elicopter rus a fost doborât cu câteva ore mai înainte, relatează agenția Reuters.

Un purtător de cuvânt al Apărării Civile din Siria a declarat pentru Reuters că 33 de persoane, în majoritate femei și copii, au fost afectați de gaz în Saraqeb.

Angajați ai Apărării Civile din Siria, care s-au deplasat la locul atacului, au afirmat că bănuiesc că este clor, dar că nu pot verifica.

„Butoaie de mărime medie cu gaze toxice au căzut (în zonă). Apărarea Civilă Siriană nu a fost în măsură să determine tipul de gaz'”, a declarat purtătorul de cuvânt.

Guvernul sirian și rușii, aliații săi, nu au au făcut deocamdată comentarii. Atât guvernul, cât și opoziția din Siria au dezmințit folosirea de arme chimice în cursul războiului civil ce durează de cinci ani. Occidentul acuză guvernul sirian că este responsabil de atacuri cu clor și alte substanțe chimice. Guvernul sirian și Rusia i-au acuzat pe rebeli de folosirea gazelor toxice.

Sursă: Agerpres
×
Subiecte în articol: elicopter Siria oxigen
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close