Antena 3 CNN Externe Gaza: Hamas acceptă un armistiţiu umanitar de 24 de ore

Gaza: Hamas acceptă un armistiţiu umanitar de 24 de ore

Gaza: Hamas acceptă un armistiţiu umanitar de 24 de ore
de S.T.    |    27 Iul 2014   •   20:32

Hamas a acceptat un armistiţiu umanitar de 24 de ore în Fâşia Gaza începând cu duminică, ora locală 14.00, a anunţat mişcarea islamistă care controlează teritoriul palestinian, relatează AFP şi Reuters.

"Ca răspuns la solicitarea ONU, mişcarea Rezistenţei (palestiniene) a acceptat un armistiţiu umanitar de 24 de ore care va începe astăzi (duminică — n.r.) la ora 14.00 (11.00 GMT)", a indicat într-un comunicat purtătorul de cuvânt al Hamas, Sami Abou Zouhri.

Armata israeliană a anunţat duminică încetarea armistiţiului umanitar urmat sâmbătă şi reluarea operaţiunilor în Fâşia Gaza, în replică la "tirurile de rachetă neîncetate" ale mişcării islamiste palestiniene Hamas.

Cel puţin şapte palestinieni au fost ucişi duminică în Fâşia Gaza, după reluarea ofensivei israeliene, au indicat serviciile de urgenţă din teritoriul palestinian.

Într-un comunicat care confirmă reluarea ofensivei militare israeliene, premierul Benjamin Netanyahu a acuzat duminică din nou mişcarea Hamas, care controlează Fâşia Gaza, că este responsabilă de pierderile de vieţi omeneşti, pentru că foloseşte în "mod cinic locuitori din Gaza ca scuturi umane".

 

×
Subiecte în articol: Fasia Gaza Gaza Israel Hamas
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close