Antena 3 CNN Externe Încă un general rus a murit în Ucraina. Vladimir Frolov era comandant adjunct al Armatei a VIII-a

Încă un general rus a murit în Ucraina. Vladimir Frolov era comandant adjunct al Armatei a VIII-a

Generalul Vladimir Frolov, comandantul adjunct al Armatei a VIII-a a Rusiei, a fost înmormântat sâmbătă, după ce a fost ucis în războiul din Ucraina.

Încă un general rus a murit în Ucraina. Vladimir Frolov era comandant adjunct al Armatei a VIII-a
Sursa foto: fontanka.ru
de Adelina Miron    |    17 Apr 2022   •   10:45

Informația a fost transmisă de agenția de presa rusă de stat, TASS, care a anunțat moartea generalului într-o ”operațiune specială”. Înmormântarea a avut loc în cimitirul Serafimovski din Sankt Petersburg.

Guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexander Beglov, a prezentat decesul lui Vladimir Frolov drept ”o moarte eroică”:

„Astăzi ne luăm rămas bun de la un erou adevărat. Vladimir Petrovici Frolov a murit eroic în luptă cu naționaliștii ucraineni. Și-a sacrificat viața pentru ca femeile, copii și bătrânii din Donbas să nu mai audă exploziile.

Tatăl său a trecut prin Marele Război Patriotic și a luptat cu cei care l-au ars pe Khatyn. După mai bine de 70 de ani, fiul său și-a dat viața în lupta împotriva unei noi generații de naziști, pe mâinile cărora a ars sângele celor din Casa Sindicatelor din Odesa. Un adevărat patriot, un om curajos, și-a îndeplinit sincer și până la capăt datoria militară și umană. Oamenii nu-și vor uita eroii. Veșnică amintire pentru el.”, a declarat guvernatorul Sankt Petersburgului, Alexander Beglov, potrivit site-ului oficial al administrației de la St. Petersburg.

Oficialii ucraineni spun că în morgile din Ucraina se află mii de cadavre nerevendicate ale soldaților ruși, întrucât Kremlinul refuză să recunoască numărul mare de morți.

Oleksi Arestovich, consilier al șefului administrației prezidențiale a Ucrainei, a declarat, pentru Washington Post, că peste 7.000 de soldați ruși uciși sunt depozitați în morgi și vagoane frigorifice în toată Ucraina.

×
Subiecte în articol: general Ucraina moarte Rusia soldati
Parteneri
Ministrul Energiei a decis ce se va întâmpla cu taxa pe soare
x close