Antena 3 CNN Externe Generalul Oleksandr Sîrski, cel care i-a oprit pe ruşi să cucerească Kievul, a fost numit comandant-şef al Armatei Ucrainene

Generalul Oleksandr Sîrski, cel care i-a oprit pe ruşi să cucerească Kievul, a fost numit comandant-şef al Armatei Ucrainene

Generalul Oleksandr Sîrski, considerat în Ucraina un erou după ce i-a oprit pe ruşi să cucerească Kievul în primele zile de război, a fost numit comandant-şef al Armatei Ucrainene.

Generalul Oleksandr Sîrski, cel care i-a oprit pe ruşi să cucerească Kievul, a fost numit comandant-şef al Armatei Ucrainene
Sursa foto: Profimedia Images
de Laurențiu Rădulescu    |    09 Feb 2024   •   11:20

Generalul Oleksandr Sîrski a fost numit în fruntea Forţelor Armate ale Ucrainei de preşedintele Volodimir Zelenski, după ce acesta l-a demis pe generalul Valeri Zalujnîi.

"L-am numit pe generalul-colonel Sîrski în funcția de comandant-șef al Forțelor Armate ale Ucrainei. Astăzi am vorbit cu generalii Moisiuk și Zabrodski. Experiența lor este în serviciul statului", a declarat Volodimir Zelenski.

Generalul Sîrski a lucrat la fel de mult atât cu Zelenski, cât şi cu generalul Zalujnîi, cel pe care l-a înlocuit în fruntea armatei ucrainene.

În galeria foto de mai jos puteţi găsi mai multe imagini cu generalul Sîrski, noul comandant al Forţelor Armate Ucrainene

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Generalul Oleksandr Sîrski este fostul şef al Forţelor Terestre Ucrainene. În momentul în care a început războiul din Ucraina, generalul Sîrski a fost cel care s-a ocupat de apărarea Kievului. Tot lui i se atribuie şi anumite decizii extrem de importante, printre care şi dinamitarea unor poduri din apropierea Kievului, astfel încât armata rusă să nu poată înainta.

De asemenea, generalul Oleksandr Sîrski a inundat mai multe zone făcând aproape imposibilă apropierea ruşilor şi, în cele din urmă, intrarea lor în capitala Ucrainei.

Sîrski este cel care de acum înainte va avea menirea, una deloc uşoară, de a remotiva armata ucraineană, de a o face să reziste, cel puţin în următoarele săptămâni, pe poziţiile actuale, pentru că despre asta este vorba în prezent pe frontul de război din Ucraina, dar mai ales de a conduce o contraofensivă în lunile imediat următoare.

Tot generalului Sîrski i se atribuie şi eliberarea zonei oraşului Harkov, dar şi numeroase victorii în luptele de la Bahmut, acolo unde a reuşit, spun specialiştii militari din Ucraina, să obţină o paritate de 1 la 7,5 soldaţi morţi în favoarea ucrainenilor.

×
Parteneri
Mesaj RO-Alert în Slănic Prahova: ”Părăsiți zona!”
x close