Antena 3 CNN Externe Generaţia de sinucigaşi: Copii somalezi, instruiţi de Al-Qaida să devină kamikaze

Generaţia de sinucigaşi: Copii somalezi, instruiţi de Al-Qaida să devină kamikaze

Generaţia de sinucigaşi: Copii somalezi, instruiţi de Al-Qaida să devină kamikaze
Sursa foto: Foto: AFP/Mediafax
14 Aug 2012   •   19:12

Al-Qaida răpeşte copii din Somalia pentru ca apoi să îi folosească în atacurile teroriste. În adevărate "şcoli de terorism", copiii sunt ţintuiţi de paturi şi educaţi în spiritul islamismului radical, susţin autorităţile din Somalia, după un raid la o şcoală din Mogadishu, în urma căruia au fost arestate 200 de persoane, informează Daily Mail.

Minorilor li se vorbeşte despre atacurile sincigaşe cu bombă şi li se promite că vor ajunge în Rai dacă vor deveni martiri.

Potrivit unui „profesor” din cadrul şcolii, copiii, care au vârste de până la 10 ani, sunt ţinuţi în lanţuri pentru că fug de la cursuri.

VEZI AICI IMAGINI CU MINORI SOMALEZI LEGAŢI CU LANŢURILE DE PAT

Cursurile acestor „şcoli de terorism” aveau loc într-un internat şi erau predate de un membru al grupării teroriste Al Shabaab, filiala somaleză a Al-Qaida.

„Al Shabaab a recurs la sclavagism pentru a produce o generaţie de copii soldaţi şi sinucigaşi cu bombă”, susţine Neil Doyle, expertul britanic pe probleme de terorism care a făcut această dezvăluire.



Descoperirea „şcolii de terorişti sinucigaşi” din Mogadishu vine la doar câteva zile după ce Al Shabaab a revendicat un atentat cu bombă, în urma căruia au fost ucise opt trupe guvernamentale somaleze.




×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close