Antena 3 CNN Externe Răsturnare de situație în cazul George Floyd. Ce a scos la iveală autopsia finală

Răsturnare de situație în cazul George Floyd. Ce a scos la iveală autopsia finală

Potrivit raportului final al autopsiei lui George Floyd, acesta a murit în urma unui stop cardiorespirator. Raportul nu indică dacă decesul a fost provocat de gestul poliţistului care i-a ţinut genunchiul pe gât timp de opt minute.

Răsturnare de situație în cazul George Floyd. Ce a scos la iveală autopsia finală
Sursa foto: Hepta
04 Iun 2020   •   07:41

Rezultatele finale ale autopsiei arată că moartea lui George Floyd a fost determinată de un stop cardiorespirator și nu de axfisere. 

Andrew Baker, medicul legist care a efectuat autopsia, scrie în raport că gâtul lui Floyd a fost comprimat în timp ce polițistul a pus presiune pe el timp de aproape 9 minute, însă concluzia lui este că nu aceasta ar fi fost cauza directă a morții sale. 

De asemenea, noul raport arată că Floyd prezenta vânătăi și tăieturi pe cap, pe față, gură, umeri, brațe și picioare, însă nu există vreo dovadă că vreuna din aceste răni l-ar fi ucis. 

Pe de altă parte, autopsia indică faptul că Floyd suferea de probleme cardiace și hipertensiunea arterială. În raport se specifică și faptul că afro-americanul a fost testat recent pozitiv cu coronavirus, însă nu există vreun indiciu potrivit căruia infecția ar fi avut vreun rol în moartea sa. 

 Un raport preliminar de toxicologie a găsit niveluri moderate de fentanil şi metamfetamină în sânge.

Un alt raport efectuat de medicii legiști unde familia lui George Floyd a comandat o autopsie independentă a arătat, însă, că Floyd a murit de ”axfisiere din cauza presiunii susținute”. 

Sursa: Daily Mail

 

×
Subiecte în articol: George Floyd
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close