Antena 3 CNN Externe George W. Bush: "Putin este un ţar, dar este prost informat"

George W. Bush: "Putin este un ţar, dar este prost informat"

George W. Bush: "Putin este un ţar, dar este prost informat"
Sursa foto: Foto: FP
15 Noi 2013   •   16:44

Este greu să negociezi ceva cu omul care este "ţar" şi se comportă ca un "elev de clasa a opta, care este dezinformat" şi care nu poate fi convins de asta.
Acesta este ideea de bază care se desprinde citind memoriile fostului preşedinte american, George W. Bush jr., despre comunicarea pe parcursul a mai multor ani, cu liderul de la Kremlin, Vladimir Putin.

Despre relaţiile dintre George W. Bush şi Vladimir Putin se poate citi în cartea recent publicată "Zile de foc: Bush şi Cheney la Casa Albă", autor - Peter Baker, corespondentul principal al ziarului The New York Times la Casa Albă. Acesta a ocupat anterior o poziţie similară la ziarul Washington Post şi a condus redacţia The Washington Post de la Moscova.

Un fragment din noua carte a lui Baker a fost tipărit de revista Foreign Policy, sub titlul "Seducţia lui George W. Bush". Dacă luăm în considerare episoadele cuprinse în acest pasaj, sesizăm cum o prietenie solidă, dintre cei mai puternici oameni ai planetei la acel moment, s-a transformat într-o relaţie glacială.

×
Subiecte în articol: George W. Bush
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close