Antena 3 CNN Externe George W. Bush: ?Războiul din Irak a fost mai lung şi mai costisitor decât mă aşteptam?

George W. Bush: ?Războiul din Irak a fost mai lung şi mai costisitor decât mă aşteptam?

George W. Bush: ?Războiul din Irak a fost mai lung şi mai costisitor decât mă aşteptam?
06 Dec 2008   •   14:32

Războiul din Irak a fost mai lung şi mai costisitor decât mă aşteptam. A reconoscut-o chiar preşedintele în exerciţiu al Statelor Unite, George W. Bush, aflat la final de mandat. Liderul de la Casa Albă consideră în continuare că decizia de a-l înlătura de la putere pe Saddam Hussein a fost legitimă, în ciuda faptului că fostul dictator irakian nu a avut legătură cu atentatele de la 11 septembrie. Preşedintele american a afirmat că, în condiţiile în care serviciile secrete din întreaga lume apreciau că Saddam deţine arme de distrugere în masă, Statele Unite nu puteau risca să ignore aceste avertismente.
El a admis însă că nu se aştepta ca războiul să dureze şi să coste atât de mult. Cu toate acestea, Bush consideră că îi lasă lui Barack Obama un Orient Mijlociu mai liber decât în 2001.
În ceea ce priveşte conflictul israeliano-palestinian, liderul american şi-a exprimat convingerea că negocierile privind crearea unui stat independent au evoluat semnificativ. Totodată, preşedintele Bush a avertizat că programul nuclear iranian continuă să fie o ameninţare mondială.
Antena 3

×
Subiecte în articol: razboiul din Irak George W. Bush
Parteneri
Incendiu puternic în București! Degajări mari de fum, după ce o hală a luat foc | S-a transmis mesaj RO-Alert: "Evitați zona!"
x close