Antena 3 CNN Externe George W. Bush şi Bill Clinton au adus un omagiu victimelor de la 11 septembrie

George W. Bush şi Bill Clinton au adus un omagiu victimelor de la 11 septembrie

George W. Bush şi Bill Clinton au adus un omagiu victimelor de la 11 septembrie
Sursa foto: Foto: perthnow.com.au
11 Sep 2011   •   10:37

Duminică se împlinesc zece ani de la atentatele care au schimbat lumea. Atunci, aproape 3.000 de oameni şi-au pierdut viaţa, pe teritoriul Statelor Unite.

Câteva mii de americani s-au adunat ieri în Manhattan ca să le aducă un omagiu. Iar George W. Bush şi Bill Clinton au participat la inaugurarea unui monument ridicat în cinstea victimelor avionului care s-a prăbuşit pe un câmp din  Pennsylvania.

Au fost momente emoţionante, la Shanksville, în Pennsylvania. Bill Clinton şi George W. Bush au participat la dezvelirea unui monument ridicat în memoria pasagerilor eroi ai zborului 93. Aceşti s-au opus teroriştilor care vroiam să prăbuşească avionul în capitala statelor unite.

Foştii locatari ai Casei Albe le-au promis familiilor îndurerate că sacrificiul făcut de cei dragi va rămâne în memoria poporului american.

În tot acest timp, preşedintele Barack Obama a participat la o ceremonie restrânsă la cimitirul din Airlington, acolo unde sunt îngropaţi o parte dintre soldaţii ucişi în teatre de război din Irak şi Afganistan.

Ulterior, liderul de la Casa Albă a preparat, împreună cu soţia şi cele două fiice, masa la o cantită din Wasghington.

Între timp, la New York, în faţa capelei Sfântul Paul mii de vizitatorii au legat panglici în amintirea celor aproximativ trei mii de victime ale atentatelor.

 

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close