Antena 3 CNN Externe Georgia acuză Rusia că îi ?fură? pământul

Georgia acuză Rusia că îi ?fură? pământul

Georgia acuză Rusia că îi ?fură? pământul
Sursa foto: georgia war
04 Aug 2009   •   08:36

Georgia nu va recurge la forţă pentru a recâştiga regiunile separatiste Abhazia şi Osetia de Sud, a declarat preşedintele Mihail Saakaşvili .El a exclus un nou război cu Rusia, dar a subliniat că ţara sa speră la sprijinul comunităţii internaţionale pentru a reface integritatea sa teritorială.
Totuşi, Georgia a acuzat Rusia că încearcă să prea un teritoriu mai mare în afara provinciilor separatiste. Astfel, trupele ruseşti sunt acuzate că au intrat în satul Kveşi de lângă Osetia de Sud şi au instalat câţiva stâlpi, pentru a marca o nouă graniţă.Georgia a declarat că aceştia, aflaţi la câteva sute de metri de graniţa cu Osetia de Sud, au fost scoşi luni.
Rusia şi Osetia de Sud, care patrulează împreună zona de graniţă cu Georgia, au negat că trupe ar fi intrat în sat şi susţin că barajul temporar a fost ridicat în interiorul graniţei osetine.
Situaţia din Osetia de Sud a devenit din ce în ce mai tensionată pe măsura apropierii primei aniversări a războiului, pe 7 august, cu Rusia şi Georgia care se acuză reciproc de provocări şi intenţii de reluare a luptelor.

Steve Bird, purtător de cuvânt al misiunii de observatori UE în Georgia, declara că grănicerii ruşi au dat asigurări că nu intenţionează să mute punctul de control în zona care a fost marcată cu stâlpi pentru scurt timp.
Viceministrul rus de Externe, Grigori Karasin, a discutat telefonic despre situaţia din Osetia cu omologul său american William Burns, a anunţat instituţia rusă.
Acesta este cel mai recent incident dintre cele două state. Autorităţile separatiste osetine au acuzat Georgia că au tras cu mortiere şi arme în zona capitalei Ţhinvali de două ori săptămâna trecută.
Antena3.ro

×
Parteneri
Mircea Badea a dezvăluit cine este modelul său în viaţă
x close