Antena 3 CNN Externe Georgia, acuzată de posibile legături cu atentatele din Rusia

Georgia, acuzată de posibile legături cu atentatele din Rusia

Georgia, acuzată de posibile legături cu atentatele din Rusia
Sursa foto: nikolai patrusev
01 Apr 2010   •   03:42

Şeful Consiliului de Securitate a Rusiei a acuzat Georgia că susţine terorismul din Caucazul de Nord şi că ar putea să fie implicată în atentatul de la Moscova.
Nikolai Patruşev arăta că membri ai serviciilor speciale din Georgia aveau legături cu grupuri teroriste din regiune şi declara că anchetatorii vor căuta probe ale implicării lor în dublul atentat ce a ucis 39 de persoane în metroul moscovit.


Patruşev, fost direct al Serviciului Federal de Securitate- FSB, urmaşul KGB, a evidenţiat Georgia şi preşedintele său pro-occidental Mihal Saakaşvili când a fost întrebat despre o posibilă implicare externă în atac.

?Toate teoriile trebuie verificate. De exemplu, există Georgia şi liderul statului, Saakaşvili, al cărui comportament este imprevizibil,?declara oficialul rus.

?Deja a declanşat un război. Este posibil să vrea să mai declanşeze unul. Avem informaţii că membri ai serviciilor speciale georgiene sprijină contactele cu organizaţiile teroriste din Caucazul de Nord rusesc. Trebuie să verificăm aceasta în legătură cu actele teroriste de la Moscova.?
Patruşev a condus FSB timp de nouă ani, până ce preşedintele Medvedev l-a numit secreat al Consiliului de Securitate în mai 2008, cu trei luni înainte de războiul dintre Rusia şi Georgia.

Consiliul este condus formal de preşedinte şi are în componenţă şi pe premierul Vladimir Putin, dar şi miniştirii de apărare şi externe şi şefii diferitelor agenţii de securitate din Rusia.
Antena3.ro

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close